Gözaltındaki gazeteciler açlık grevine başladı!

Suruç’ta IŞİD tarafından gözaltına alınan 20 Kobanili gazeteci açlık grevinde.

Google Haberlere Abone ol
Gözaltındaki gazeteciler açlık grevine başladı!

İMC TV'nin haberine göre; Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saldırılarının artması ile Kobani’den tahliye edilen aralarında 20 Kobanili gazetecininde bulunduğu 160 kişi gözaltında. Gözaltına alınanların Urfa’nın Suruç İlçesi’nde bir Fen Lisesi’nde gözaltında tutulduğu ve gözaltında tutulanların açlık grevde oldukları belirtildi.



Özgür Gazeteciler Cemiyeti de IŞİD saldırılarının yoğunlaşması üzerine Kobani’den sivil halkla birlikte tahliye edilen Kobanili 20 gazetecinin hala gözaltında olduğunu açıkladı.



Özgür Gazeteciler Cemiyeti tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kobanli’de sivillerin tahliye edilmesi sırasında sivil halkla birlikte aralarında çeşitli haber ajansları, televizyonlar ve Kobani radyosunda çalışan 20 kadar gazetecinin Suruç’a geçtiği belirtilerek, gazetecilerin 3 gündür gözaltında olduğu belirtildi.



Özgür Gazeteciler Cemiyeti, “Kobani’li Kürt gazetecilerin  bir an önce serbest bırakılmalarını bekliyoruz. Bunun için tüm meslek örgütlerini ve gazeteci arkadaşlarımız konusunda duyarlı olmaya bu yönde girişimlerde bulunmaya çağırıyoruz” dedi.



Ayrıca Kobani sınırından Türkiye’ye geçerken gözaltına alınan 160 kişi Urfa’nın Suruç İlçesi’nde bir Fen Lisesi’nde gözaltında tutuluyor.Suruç’ta gözaltında tutulanların da açlık grevde oldukları belirtildi.



Gözaltında tutulan gazetecilerin isimleri şöyle:



Ranya Mıhamed, Dicle Sexo, Xezne Nebi, Xwinav İsa, Sara Mahmud, Nazdar Ali, Evin Ali, Dilişan İbiş, Ranya Ali, Mizgin Kurdo, Mustafa Faris, Mustafa Bali, Mustafa Mıhamed Ali, Ahmed İbrahim, Mustafa Ali, Perwer Mıhamed Ali, Mıhamed İsa,Ehmed Mustafa, Heysem Müslim ve İsa Mıhamed.



Van’da dört haberciye gözaltı



Gözaltına alınanlar arasında Kobani’deki durumla ilgili İMC TV’ye bağlanıp bilgi veren habercilerin de olduğu belirtiliyor.



Bianet’in ulaştığı  tercüman ve mihmandar Perwer Mıhamed Ali, “Üç gündür burada tutuluyoruz. Buna tepki olarak da geldiğimizden beri açlık grevindeyiz” dedi. Ali, gözaltında bir çok kişi bulunduğunu, Kobanê’de görev yapan gazetecilerin de bunlar arasında olduğunu duyurdu.



Özgür Gündem gazetesi, sınırda gözaltına alınan, Suruç’taki Fen Lisesi’nde tutulan ve aralarında habercilerin de olduğu tahmin edilen yaklaşık 160 kişinin sorgusu için Ankara’dan özel ekip beklendiğini yazdı.



Gazeteciler serbest bırakılmasını talep eden Bolkan Van’da da dört gazetecinin gözaltında olduğunu bildirdi.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin