Görüntüler kan dondurdu, Twitter yeni bir karar aldı

Twitter mikroblog servisi ailenin isteğine göre ölen kullanıcının fotoğrafını kaldıracak.

Google Haberlere Abone ol
Görüntüler kan dondurdu, Twitter yeni bir karar aldı

Twitter kullanıcıların kişisel verilerinin kullanılması ile ilgili ek bölümde yer alan açıklamaya göre, şu ana kadar kullanıcının ölümü durumunda onun akrabaları Twitter yöneticisine başvurarak o hesabın devre dışı bırakılmasını isteyebiliyorlardı. Bunun için servise Twitter kullanıcısı hakkında bilgileri sunmak, ölüm belgesinin kopyasını, müracaatta bulunan kişinin kimliğini ve ayrıca akrabalık derecesinin belirtildiği dilekçeyi göndermek gerekiyordu. 



Şu an ise Twitter'in politikasına ölen kullanıcının fotoğraf ve videolarını kaldırma imkanı ile ilgili bir bölüm eklendi. Buna iki olay neden oldu. Öncelikle Robin Williams'ın kızı 25 yaşındaki Zelda Williams, düzeltilen fotoğraflar dahil ölen babasına yönelik kullanıcıların birçok hakareti sonrasında Twitter'deki mikrobloğu silmek zorunda kaldı.



Rusya'nın Sesi'nin haberine göre, ayrıca, Twitter yönetimi serviste Amerikalı gazeteci James Foley'in Irak'ta öldürülmesi ile ilgili fotoğraf ve videoların yayılmasına karşı tepkisini gösterdi. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin