Görgü tanıkları: Ahmet Atakan, gaz kapsülü ile öldü!

Antakya'da yaşamını yitiren Ahmet Atakan'ın ölümüyle ilgili tartışmalar, yabancı medyada da yankı buldu.

Google Haberlere Abone ol
Görgü tanıkları: Ahmet Atakan, gaz kapsülü ile öldü!

BBC, 22 yaşındaki Ahmet Atakan'ın ölümüne ilişkin haberinde Hatay Valiliği'nce yapılan açıklamada "Elde edilen ilk verilere ve bilgilere yüksek bir yerden düşmüş olabileceği değerlendirilmektedir" denildiğine, Adalet Bakanı Başdanışmanı Adnan Boynukara'nın ise Twitter üzerinden "Ahmet Atakan'ın otopsi işlemi tamamlanmış ve şu anki verilere göre ölüm sebebi yüksekten düşmeye bağlı ölüm olarak açıklanıyor" yazdığına dikkat çekti. 



Ancak, haberde Sendika.org internet haber sitesi muhabiri Özge Sapmaz'ın BBC'ye Atakan'ın biber gazı kapsülü atılarak öldüğünü ve bunun birçok kişi tarafından görüldüğünü söylediği aktarılırken Sapmaz'ın bu ifadelerine de yer verildi: 

"Ahmet'le birlikte duran bir kişi biber gazı kapsülüyle ayağından vuruldu. Herkes onu bir araca bindirdi. Tam o sırada sokağa iki Akrep girdi. Öndeki yeşil renkte, Özel Harekat Akrep'i denilen Akrepti, arkadaki polis Akrepiydi. O sırada Ahmet düştü. O düştükten sonra her yeri gaz bulutuna boğdular. O gazdan dolayı kimse Ahmet'in yanına gidemedi. Arabaya bindirdiler. Biz hastaneden sonra olay yerine döndük. Ahmet'in kanı, ayakkabısı, biber gazı kapsülleri yerde duruyordu."



"ÖNCE KAPSÜL GELDİ, SONRA AKREP ÇARPTI"



Yine görgü tanıklarından Hatay Halkevi Başkanı Eylem Mansuroğu ise, Atakan'ın önce biber gazı kapsülüyle vurulduğunu, ardından da kendisine bir Akrep'in çarptığını söyledi. Mansuroğlu gördükleriyle ilgili şunları anlattı: 

"Saat 00.30'a doğru zırhlı araçlar çift yönden Armutlu Mahallesi'ne girdi. Olay benim iki üç metre yakınımda oldu. Ahmet önce araçtan atılan biber gazı kapsülüyle vuruldu. Vurulduktan sonra Akrep çarptı. Epey sert çarptı." (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin