Görevinden alınan Karaalioğlu, Cömert ve Ocaktan'dan ortak açıklama!

Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Cömert, Star Medya Grup Başkanı Karaalioğlu ve Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ocaktan ortak bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Görevinden alınan Karaalioğlu, Cömert ve Ocaktan'dan ortak açıklama!

Görevlerinden alınan Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert, Star Medya Grup Başkanı Mustafa Karaalioğlu ve Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ocaktan yaptıkları ortak açıklamada ''Kurumlardaki görevlerimiz sırasında bazı haksız kazançlar edinildiğine veya başka surette şahsi fayda teminine dair iddiaların tümü yalan ve iftiradır" ifadesini kullandı.



Karaalioğlu, Cömert ve Ocaktan, "bazı gazetelerde yayınlanan haberler ve sosyal medyada haklarında başlatılan "iftira kampanyasına" karşı bir açıklama yapma ihtiyacı duyduklarını belirtti. 



Ortak açıklama şöyle: 



"Çalıştığımız kurumlarla yollarımızın ayrılma sebebi, meslek içerisinde her zaman yaşanan ve yaşanabilecek olağan bir süreçtir. Üzerinde spekülasyonlar yapmak iyi niyetle bağdaşmamaktadır.



Ancak bu olayın ardından medya tarihinde bir benzerine rastlanmayan, ağır, mesnetsiz ve tamamen itibarsızlaştırmaya yönelik bir saldırının hedefi olduğumuz görülmektedir.  



Kurumlardaki görevlerimiz sırasında bazı haksız kazançlar edinildiğine veya başka surette şahsi fayda elde teminine dair iddiaların tümü yalan ve iftiradır. Haberde sıralanan iddiaların hiçbiri, hiçbir şekilde vuku bulmamıştır. Bununla birlikte, hiçbirimizin ne bugün ne de geçmişte iddia edildiği gibi milyonluk sözleşmeleri olmamıştır. Mesleğe başlarken imzaladığımız sarı basın kartı sözleşmesi dışında tek bir mukavelemiz de bulunmamaktadır. İddiaların tamamı gerçeklerle bağdaşmadığı gibi akıl ve mantık dışıdır.



Daha önce, yine gündeme getirilen ve bizzat şirket yönetim kurulu tarafından yalanlanan bu iddialarla ilgili açılmış davalar devam etmektedir. Mesleklerini şeref ve namuslarıyla yapan gazetecilere karşı, ancak itibarsızlaştırma amaçlı bir kampanya kurgusuyla izah edilebilecek bu haberle ilgili olarak da hukuki yollara başvurulacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyururuz." (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin