Google kansere savaş açtı!

Bir süredir sağlık alanında yaptığı yatırımlar ile dikkat çeken Google, çok konuşulacak bir proje üzerinde çalışıyor.

Google Haberlere Abone ol
Google kansere savaş açtı!

ABD merkezli teknoloji devi Google, kalp krizi, felç ve kanser gibi ölümcül hastalıklara erken teşhis koyabilecek bir ürün üzerinde çalışıyor.



Şirketin bu tarz projelerine ev sahipliği yapan Google X research lab adına Andrew Conrad tarafında yapılan açıklamaya göre, üzerinde çalıştıkları hap sayesinde ölümcül hastalıklar önceden saptanabilecek.



Google’ın üzerinde çalıştığı hap, insan vücuduna girdikten sonra sahip olduğu nano parçacıklar kana karışacak. Kana karışan bu akıllı nano parçacıklar, insan vücudundaki hastalıkları hücreleri tespit edecek ve bu hastalıkların günümüze oranla daha erken saptanmasını sağlayacak.



Henüz araştırma aşamasında olan projenin hayata geçmesi halinde, hastalar bileklerinde bulunan bir sensör sayesinde de sürekli gözlemlenebilecek.



Proje kapsamında ortaklığa açık olduklarını belirten Conrad, söz konusu hapın ne zaman piyasaya sürüleceği konusunda bir bilgi paylaşmadı. 



Google geçtiğimiz dönemde sağlık sektörüne 250 milyon dolarlık bir yatırım yapmıştı. Şirketin önümüzdeki süreçte bu sektöre yaptığı yatırımları artırması bekleniyor. 



Nano parçacıkların hali hazırda kullanılan bazı ilaçların içerisinde yer aldığını belirten Conrad, Google’ın akıllı hapında bulunan bu maddenin tamamen güvenli olduğunun altını çizdi. (ntvmsnbc)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin