Gezi olaylarında tutuklanan gazeteciye su bile vermemişler!

Türkiye'den sınırdışı edilen İsveçli Sarah Olsson hakkını mahkeme yoluyla arayacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Gezi olaylarında tutuklanan gazeteciye su bile vermemişler!

Taksim'deki eylemler sırasında gözaltına alınan ve pazartesi günü serbest bırakılarak sınır dışı edilen İsveç'li gazeteci Sarah Olsson, İsveç Expressen kanalına verdiği röportajda Türk devletini mahkemeye vereceğini söyledi. 



İsveç'in Nyköping şehrinde yaşayan Sarah Olsson, cumartesi günü Taksim'de gezerken göstericilerin resimlerini çekmek istediğini bu arada polisin kendisini yere yatırarak gözaltına aldığını belirterek "Ben Taksim'de bulunuyordum. Göstericileri görünce gazeteci olarak resim çekmeye başladım. Polis göstericilere müdahale etti. Plastik mermiler havada uçuyordu. Yanımda bulunan arkadaşımın elini bırakınca polis birden beni yere yatırdı ve insanların arasında gözaltına alındım. Üç gün nezarette kaldım. Türk devleti benim özgürlüğümü kısıtladığı için bu işin peşini bırakmayacağım ve mahkeme yoluyla hakkımı arayacağım. Eve gider gitmez, maillerim veFacebook mesajlarıma baktıktan sonra Türk hükümetinin kendi halkı ve turistlere nasıl davrandığını tüm dünyaya duyuracağım. Sınır dışı edilirken bana 1 yıl Türkiye 'ye girememe cezası verdiler ama ben cezaya bakmadan en kısa zamanda yine İstanbul 'a döneceğim. Gözaltında olduğum sürede ailem ve arkadaşlarım beni çok merak ettiler ve endişe duydular. Türk hükümeti bunun hesabını verecek" dedi. 



Sarah Olsson'un Türk avukatı Burak Mengü, polisin Başbakan Erdoğan 'a hakaret suçundan gözaltına aldığını ancak mahkemenin Sarah Olsson'un Türkçe bilmediğini ve başbakana hakaret edemeyeceğini göz önüne alarak serbest bıraktığını söyledi. Sarah Olsson, nezarette bulunduğu süre içinde istediği zaman tuvalete gitme ve su içme hakkı tanınmadığını belirterek, Türkiye'yi insan hakları mahkemesine şikayet edeceğini söyledi. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin