Gezi'den referandum tepkisi:"Referadum istemiyoruz"

Gezi Parkı'nda eyleme devam eden direnişçiler referandum teklifine sıcak bakmadı.

Google Haberlere Abone ol
Gezi'den referandum tepkisi:"Referadum istemiyoruz"

Başbakan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in Gezi Parkı'ndaki ağaçlarla ilgili referandum yapılabilir açıklamasına eylemecilerden ilk tepki geldi.



Eylemcilerinden birisinin tepkisi "Ne referandumu, biz hukuk istiyoruz. Hukuğun arkasında dursunlar biz başka bi şey istemiyoruz. Mahkeme sonuçlansın, biz mahkemenin sonucunu görmek istiyoruz" şeklinde oldu. 



Bir başka eylemci ise, "Referandumluk bir şey yok, halkın dediği olmalı. Tüm insanlar burada toplanmış zaten, geri adım atmasını bekliyoruz. Yetkililerden mantıklı bir cevap bekliyoruz" açıklamsını yaptı.



Referandumu destekleyen bir kişi de, "Böyle olayla olmasın, herkes rahat bir nefes alsın. İstanbul değilde sadece Taksim Halkı'na yaparlarsa daha iyi olur" şeklinde konuştu.



Eyleme katılan "İstanbul Bağımsız Milletvekili" Levent Tüzel de, şu şekilde konuştu: "Şöyle birşey var ki Gezi Parkı, ağaçlar ve buradaki betonlaşmayı önleme talebi, temel insan hakkına dönüşmüş durumda. Çoğu insanda bunun referanduma sorulacak bir yönü yok diye düşünüyor. Hüseyin Çelik bunu bilmez birisi değil. Yani bu işi yokuşa sürmektir. Günlerdir burada direnen insanlar, Türkiye ayakta, bunu bir referandum konusu yapmanın alemi yok. Gezi parkına gelen insanlar kararını vermiş durumda, hükümetin üzerine düşen, bu iradeye saygı göstermek ve bu halkın talebine yanıt vermek. (DHA)



  


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin