George Clooney Merkel'le Suriye krizini görüştü

George Clooney, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile buluştu.

Google Haberlere Abone ol
George Clooney Merkel'le Suriye krizini görüştü

Hollywood yıldızı Amerikalı ünlü aktör George Clooney, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile mülteciler konusunu görüştü.



Hürriyet'te yer alan habere göre, 54 yaşındaki aktör George Clooney, bugün beraberinde insan hakları konusunda uzman olan 38 yaşındaki Lübnan kökenli Avukat eşi Amal Clooney ile Federal Başbakanlık binasına geldi. 



Siyah takım elbise giyen ve güneş gözlüğü taktığı görülen Clooney ve eşi, Başbakan Merkel ile bir süre görüştü. Görüşmede, İngiltere eski Dışişleri Bakanı David Miliband da hazır bulundu. 



Görüşmeden bir gün önce açıklama yapan ünlü aktör Clooney, Merkel'in mülteci konusundaki politikalarını desteklediğini söylemişti.  Merkel'in mülteci konusundaki politikalarını doğru bulan Clooney çifti, kendilerinin bu konuda nasıl yardımcı olabileceklerini Merkel'e sordular.





Görüşme sonrasında içeride konuşulanlarla ilgili açıklama yapılmazken, Federal Hükümetin Basın Sözcüsü Steffen Seibert kendisine ait sosyal medya hesabından “Mülteci politikası ve bu konuda yapılacaklar ile ilgili görüşme yapıldı” sözlerini paylaştı. 



66. Berlinale Film Festivali davetlisi olarak Lübnan kökenli avukat eşi Amal Alamuddin ile Berlin'de bulunan Clooney, mülteciler ile ilgili film yapıp yapmayacağına ilişkin “Henüz çok erken. Önce olacaklara bakmak gerekir. Film için birkaç yıla ihtiyaç var” dedi. 



Amerikalı aktör, mülteci konusunun ülkesinde yeterince haberlere konu olmadığını da belirtti.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin