Genel yayın yönetmenleri operasyonları yazarları birbirine düşürdü

TürkMedya'da dün akşam yaşanan görevden çıkartmaların yankıları sürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Genel yayın yönetmenleri operasyonları yazarları birbirine düşürdü

TürkMedya çatısı altındaki Star Medya Grubu, Kanal 24, Akşam ve Güneş gazetelerini elinde bulunduran işadamı Ethem Sancak, yayın yönetmenlerini görevden alınmalarının yankıları sürüyor. 



Star gazetesi yazarı Elif Çakır dün gece yaşanan operasyon ile ilgili kişisel hesabından  Star Medya Grubu'nun başkanı Mustafa Karaalioğlu, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert ve Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ocaktan'ın görevlerine son verilmesine tepki gösterdi. Çakır, üslubunun bu olmaması gerektiğini belirten tweetler atarken görevden alınan gazeteciler için de 'abim' dedi. 



Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu, Çakır'ın tweetlerine 'sen daha halkı kin ve nefrete teşvik etmekten yargılanacaksın. Bekle ve izle. Biz kaçmadık buradayız, sizi de göreceğiz' diyerek tepki gösterdi. Çakır'ın ise cevabı gecikmedi.



İkili arasında geçen diyolog şöyle:



Genel yayın yönetmenleri operasyonları yazarları birbirine düşürdü



Genel yayın yönetmenleri operasyonları yazarları birbirine düşürdü - Resim : 2



Genel yayın yönetmenleri operasyonları yazarları birbirine düşürdü - Resim : 3



Bir diğer tepki de Habertürk yazarından geldi



Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca'da genel yayın yönetmenlerinin görevlerine son verilmesine tepki gösterdi. Karaca, "En azından onurlarını koruyabilirdiniz" dedi.



Kişisel Twitter hesabından açıklama yapan Karaca'nın eleştirileri şöyle:



"Karaalioğlu, Ocaktan ve Cömert bu şekilde mi görevden alınmalıydı? Üçü aynı anda 'kovuldular' başlıklarına mı konu olmalıydı? Reva mı? 'Sessiz devrim' diyorsunuz, bu devrimi zor zamanlarda kaldıran insanlardı bu isimler..En azından onurlarını koruyabilirdiniz." 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin