Genç iletişimcileri sevindirecek protokol

Nişantaşı Üniversitesi ve Bersay İletişim Grubu genç iletişimcilerin eğitimi için bir protokol imzaladı.

Google Haberlere Abone ol
Genç iletişimcileri sevindirecek protokol

Nişantaşı Üniversitesi, bu eğitim yılında genç iletişimcilerin eğitimi için alanında uluslar arası ödüle ve 25 yıllık deneyime sahip olan Bersay İletişim Grubu ile işbirliği yapacak. İmzalanan protokol çerçevesinde Nişantaşı Üniversitesi’nin 4 yıllık ‘’Yeni Medya’’ programı ile 2 yıllık ‘’Halkla İlişkiler ve Tanıtım’’ programlarının içeriği Bersay İletişim Grubu tarafından denetlenecek, eğitim programları ortaklaşa yürütülecek.





İmzalanan protokol ile ilgili bilgi veren Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerem Alkin, ’’İletişim alanında 25 yıllık deneyimiyle Türkiye’nin en öncelikli okuludur diyebiliriz. Özellikle Sayın Ali Saydam’ın başkanlığında Bersay’ın bu alanda elde ettiği başarılar ve uluslar arası ödüller, Türkiye’de iletişim alanında ne kadar önemli bir enstitü ve okul olduğunu gösteriyor. Burada Bersay’ın aynı bir üniversite gibi lisans ve lisansüstü bir eğitim verdiğini söyleyebiliriz’’ dedi. Nişantaşı Üniversitesi olarak hem sektörel deneyimi, hem hizmet vermiş olduğu kuruluşların ağırlığı ve büyüklüğü, hem de akademik alana büyük bir önem ve değer vermesi nedeni ile Bersay ile yapılacak bir iş birliğinin kendilerine çok büyük bir katkı sağlayacağını düşündüklerini belirten Prof. Dr. Alkin, daha önce sektöründe öncü kuruluşlarla birlikte yaptıkları gibi kendilerini Bersay İletişim Grubu’na bir iletişim eğitimi denetlemesine açtıklarını ifade etti.





Prof. Dr. Alkin iletişim alanında Nişantaşı Üniversitesinde eğitim alan ve gerekli başarı kriterlerine sahip olan öğrencilerin Bersay İletişim Grubu çatısı altında staj yapma imkânlarının olacağını da sözlerine ekledi.





Bersay İletişim Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Arın Saydam ise Bersay İletişim Grubu’nun, kurulduğu yıllardan bu yana eğitim meselesi ile yakından ilgilenen bir şirket olduğunu vurguladı ve Bersay’ın var oluş sebebinin insana verilen kıymet olduğunun altını çizdi. Dr. Saydam ‘’Bersay’da çalıştıktan sonra buradan çıktıktan sonra kendi şirketini kurmuş 13 arkadaşımız var. Bunun dışında, buradan çıkmış olup da kamu ya da özel sektörde iletişim alanında çalışan çok sayıda arkadaşımız bulunmakta. Buradan bakıldığında Bersay için bir okuldur diyebiliriz’’ ifadelerine yer verdi. Bundan hareketle de 2008 yılının Ağustos ayında Türkiye’nin ilk özel iletişim enstitüsünü kurduklarını dile getiren Dr. Saydam, enstitüyü kurduklarında kendi programlarını oluşturup, bursalar vermeyi ve üniversiteler ile iş birliği yapmayı hedeflediklerini belirtti.



Dr. Saydam, ’’Konunun temelinde bu işin usta-çırak işi olduğu yatıyor. Bu işi yaparken alaylı olmanız gerektiği gibi öte taraftan eğitimle de beslenmeniz gerekiyor. Çünkü bu işte uygulamalı bir bilimin eğitimi söz konusu. Üniversiteler ile sektör arasındaki kopukluğun farkındaydık. Bundan dolayı Nişantaşı Üniversitesi ile bir iş birliği yapmayı uygun gördük ve bir protokole imza attık’’ diye konuştu.





Ayrıca Prof. Dr. Alkin, Nişantaşı Üniversitesi olarak, ilerleyen süreçte 30 lisans ve 42 önlisans programı için sektöründe öncü kuruluşlar ile bu tür iş birliği anlaşmalarını gerçekleştirmeyi sürdüreceklerinin müjdesini verdi. (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin