'Gelin Tanış Olalım' oyunu izleyiciyle buluşuyor!

Ünlü oyuncu Fırat Tanış, tek kişilik türkülü seyirlik 'Gelin Tanış Olalım' ile İstanbul’da sahne alıyor...

Google Haberlere Abone ol
'Gelin Tanış Olalım' oyunu izleyiciyle buluşuyor!

Ünlü oyuncu Fırat Tanış ve Semih Çelenk’in yazıp yönettiği tek kişilik türkülü seyirlik “Gelin Tanış Olalım” ile 2-3 Haziran’da İstanbul’da sahne alıyor.



80 dakika sürecek oyunda 11 farklı türkü seslendirecek usta oyuncu, şiir ve deyişleriyle de Yunus Emre’den Pir Sultan Abdal’a, Somuncu Baba’dan Aşık Veysel’e, İbrahim Hakkı’dan Cerrahi’ye Türk toplumunun mayasında olan uzlaşı, tevazu, birlik, beraberlik ve hoşgörüyü hatırlatacak.



'Gelin Tanış Olalım' oyunu izleyiciyle buluşuyor!



Oyunun yazarı ve yönetmeni Semih Çelenk “Bir yol hikayesi yazdım. Mühim olan menzile varmak değil yolda olmaktı. Bunu anlatırken toplumun her kesimini kucaklayan bir üslup benimsedim ve çok farklı kanaat önderlerinin ortak bakışlarını yansıtmaya çalıştım“ ifadelerini kullandı.



Çelenk ayrıca, Fırat Tanış’ı bir modern Abdal olarak düşündüğünü  sesi, sözü, müziği, tarzı ve oyunculuğuyla projeyi çok iyi temsil ettiğini belirtti.



Sahnede “Bir Nefesçik Söyleyeyim”den “Minnet Eylemem”e  farklı yöre ve kültüre ait türküleri seslendirecek Fırat Tanış’a 4 kişilik bir orkestra da eşlik edecek.



Yapımcılığını Güzel İşler Sanat’ın yaptığı gösteri, 2 - 3 Haziran tarihlerinde Trump Kültür Merkezi’nde sahne alacak. Ardından yurtiçi ve yurtdışında turneye çıkacak.


Etiketler fırat tanış oyun
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin