Gazetelerin Viyana muhabirliğini yapmıştı! Deneyimli gazeteci hayatını kaybetti

Birçok medya kuruluşunda çalışan gazeteci kansere yenildi.

Google Haberlere Abone ol
Gazetelerin Viyana muhabirliğini yapmıştı! Deneyimli gazeteci hayatını kaybetti

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi olan sürekli basın kartı sahibi Ali Haydar Yurtsever bugün hayatını kaybetti.



Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, bir süredir kanser tedavisi gören Ali Haydar Yurtsever’in ölümüyle ilgili yayınladığı mesajda, "Değerli üyemiz, Ali Haydar Yurtsever’i kaybettik. Gazetecilik mesleğine uzun yıllar hizmet veren Ali Haydar Yurtsever’i sevgi ve saygıyla anıyoruz. Ali Haydar Yurtsever’in ailesine  ve basın topluluğumuza  başsağlığı diliyoruz" açıklamasını yaptı.



Yurtsever 14 Kasım 2014 Cuma günü saat 13.00’de Türkiye Gazeteciler Cemiyeti önünde yapılacak törenin ardından İzmir’de toprağa verilecek.



Ali Haydar Yurtsever’in özgeçmişi

 

1948 yılında Bingöl'ün Darabi köyünde dünyaya geldi. Gazeteciliğe 1968 yılında başladı. 1973 yılında kendi olanaklarıyla gittiği Viyana'da Hürriyet muhabiri olarak görev yaptı. 1980-1985 yılları arasında Ak-Ajans ve Tercüman gazetesi ile Yankı dergisinin Viyana muhabirliğini üstlendi. 1985 -2001 yılları arasında Milliyet'in Viyana ve Doğu Avrupa temsilciliğine ek olarak dünyanın değişik bölgelerindeki önemli olayları izledi. 28 Şubat 2001'de ekonomik kriz gerekçesiyle Viyana bürosu kapatılarak görevine son verildi. 1 Mart 2001'den itibaren, Anadolu Ajansı'nın (AA),Viyana Temsilcisi olarak göreve başladı. Bu görevinin yanı sıra TRT, BBC, DW, NPS ile WDR, TV ve Radyolarına haber ve program hazırladı. Evli ve iki çocuk sahibiydi.



'Deneyimli gazeteci kanserle boğuşuyor' haberini okumak için tıklayınız

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin