Gazeteciye bıçakla saldırdılar!

Klan Kosova Televizyonu sunucusu Milot Hasimja, baş ve boynundan yaralandı.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteciye bıçakla saldırdılar!

Bürosunda saldırıya uğrayan Klan Kosova Televizyonu sunucusu Milot Hasimja, baş ve boynundan yaralandı. Saldırıya gerekçe olarak Hasimja’nın bir kaç yıl önce yaptığı bir haber olduğu ifade ediliyor. Televizyon kanalı çalışanları, polis gelene kadar saldırganı etkisiz hale getirmeyi başardı.



Gazeteciye bıçakla saldırdılar!



Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Kosova Misyonu Başkanı Büyükelçi Jean-Claude Schlumberger ve AGİT Medya Özgürlüğü Temsilcisi Dunja Mijatovic, Kosova’da gazeteci Milot Hasimja’ya yapılan bıçaklı saldırıyı kınadı.



Saldırıyı “derin şaşkınlıkla” karşılayan Schlumberger, gazetecilerin görevlerini özgürce yapmaları bakımından “kabul edilemez” olarak nitelendirdiği saldırıyla ilgili Kosova yargısını en kısa sürede sorumluları yargılamaya davet etti.



Öldürme girişimine sert tepki gösteren AGİT Medya Özgürlüğü Temsilcisi Mijatovic, “Gazetecilere karşı şiddet kabul edilemez olduğu kadar tüm topluma yönelik bir saldırı olarak muamele görmelidir. Gazetecilerin can güvenliği, işlerini özgürce yapabilmeleri içim güvence altında olmalıdır” dedi.



Kosova Başbakanı Haşim Taçi ve Kosova Gazeteciler Derneği de saldırıyı kınayan birer açıklama yaptılar. (Bianet)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin