Gazetecinin vasiyeti öğrencilere umut oldu

Bitlis'in Ahlat ilçesinde bir süre önce hayatını kaybeden gazeteci Suphi Çınar'ın vasiyeti üzerine, ilçede işlettiği kırtasiye dükkanındaki malzemeler öğrencilere bağışlandı.

Google Haberlere Abone ol
Gazetecinin vasiyeti öğrencilere umut oldu

Yakalandığı hastalık sonucu hayatını kaybeden ilçenin eski gazetecilerinden Suphi Çınar'ın, ölümünden bir süre önce ilçe merkezinde işlettiği kırtasiye dükkanında bulunan malzemelerin Vakıfbank İlköğretim Okulunda eğitim gören öğrencilere bağışlanması yönündeki vasiyeti, yakınları tarafından yerine getirildi.



Çınar'ın vefatından sonra vasiyetini yerine getiren kardeşi Sırrı Çınar, kırtasiye dükkanında bulunan yaklaşık 10 bin lira değerindeki okul malzemesi, kitap, defter ve diğer gereçleri Vakıfbank İlköğretim Okulu Müdürü Necdet Kızılkaya'ya teslim etti.



Ağabeyinin hayattayken de eğitim gönüllüsü ve yardımsever biri olduğunu belirten Sırrı Çınar, "Ağabeyimin vasiyetini yerine getirdik. kırtasiye dükkanındaki malzemeler ile okul araç ve gereçlerinin tamamını Vakıfbank İlköğretim Okulundaki öğrencilere bağışladık. Öğrencilere katkımızın olması bizleri mutlu etti. Öğrencilerin ağabeyime dua etmeleri de onun ruhunu şad edecektir" dedi.



Okul müdürü Kızılkaya ise bu anlamlı bağış karşısında çok duygulandıklarını bildirerek, kendilerine teslim edilen malzemeleri okulda eğitim gören öğrencilere dağıtacaklarını söyledi.



Çınar ailesine katkılarından dolayı teşekkür eden Kızılkaya, "Okulumuz ve öğrencilerimiz onu her zaman minnetle anacaktır. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin