16 gazetecinin yargılandığı dava ertelendi!

Kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla nöbetçi yayın yönetmenliği yapan isimlerle ilgili davalara bugün devam ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
16 gazetecinin yargılandığı dava ertelendi!

Evrensel2in haberine göre; kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla nöbetçi yayın yönetmenliği yapan gazeteci, aydın, insan hakkı savunucusu ve siyasetçilere “terör örgütü propagandası” iddiasıyla açılan davalara bugün devam ediliyor.



Çağlayan’daki İstanbul Adliyesinde 14. ve 22. Ağır Ceza Mahkemelerinde görülen davaların tümünde gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya da hakim karşısına çıkıyor.



Adliye mesaisi Gazeteciler Celal Başlangıç, Ömer Ağın ile İnan Kızılkaya’nın 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmasıyla başladı. Duruşmalardan vareste tutulan Celal Başlangıç'ın katılmadığı bugünkü celsede Ömer Ağın ve İnan Kızılkaya hazır bulundu. Duruşmayı izlemeye aralarında HDP Milletvekili Garo Paylan, Prof. Dr. Gençay Gürsoy, Şanar Yurdatapan, Hakan Tahmaz, Gazeteci Ayşe Yıldırım, DİSK Basın İş Genel Başkanı Faruk Eren ve Sanatçı Ferhat Tunç'un da olduğu çok sayıda kişi izledi.



Yazdığı yazılar sebebiyle "Suç işlemeye alenen tahrik etme", "Suçu ve suçluyu övme", "Terör örgütü propagandası yapma" iddiasıyla hakkında kamu davası açılan Ömer Ağın, suçlamaları kabul etmedi. İddianameye konu olan yazının başlığını tiyatrocu Bertholt Brecht'in düşüncesinden alıntı olarak yazıldığını kaydeden Ağın, "Yazıda ifade ettiğim düşünceler basın ve ifade özgürlüğü temelinde yapılan açıklamalardır. İsnat edilmek istenen suçların hiçbirisi olmamıştır. O iddianameyi doğru bulmuyorum" dedi.



Ağın’ın ardından iddia makamı tüm dosyaların birleştirilmesi yönünde talepte bulundu. Mahkeme heyeti, talebi sonraki celse değerlendireceğini kaydederek, duruşmayı 28 Mart 2017 tarihine erteledi.



Hemen ardından ise Gazeteci Fehim Işık ile Gazetenin Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya’nın birlikte yargılandığı duruşmaya başlandı. Kızılkaya'nın katıldığı duruşmaya Işık katılmadı.



İddia makamı önceki duruşmada bulunduğu talebi yineledi. Mahkeme heyeti, talebi değerlendirmeye alarak duruşmayı 28 Mart 2017 tarihine erteledi. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin