Gazetecilik örgütlerinden muhabirlerin kaçırılmasına kınama!

Gazetecilik örgütleri, Anadolu Ajansı'nda çalışan 3 muhabirin PKK tarafından kaçırılmasını kınadı.

Google Haberlere Abone ol
Gazetecilik örgütlerinden muhabirlerin kaçırılmasına kınama!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Anadolu Ajansının (AA) üç muhabirinin Mardin'in Nusaybin ilçesinde haber takibi yaptıkları sırada PKK'lılar tarafından kaçırılmasını ve 48 saat alıkonmalarını kınadı.



TGC Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi



“Mardin’in Nusaybin ilçesinde haber takibi için görevlendirilen Anadolu Ajansı muhabiri Rauf Maltaş, foto muhabiri Onur Çoban ve kameraman Kenan Yeşilyurt Yenişehir Mahallesi’nde kaçırılmıştır. İlçede PKK'dan izin almadan çekim yaptıkları gerekçesiyle fotoğraf makineleri ve kameralarına da el konulan gazeteciler 48 saat sonra serbest bırakılmışlardır."



Türkiye Foto Muhabirleri Derneği de olaya ilişkin bir kınama mesajı yayınladı. Mesajda, "



Yalnızca görevini yapan gazetecilerin hedef seçilmesi, terörünün gerçek yüzünü bir kez daha göstermiştir. Bölgede görev yapan tüm meslektaşlarımızı yaşananları aktarma çabaları sırasında kendi güvenlikleri konusunda daha dikkatli davranmaya davet ediyoruz. Son günlerde ard arda şehit cenazelerinde deklanşöre basmanın acısını yaşayan foto muhabirleri adına, bir kez daha terörü lanetliyor. Serbest bırakılan meslektaşlarımıza geçmiş olsun diliyoruz." denildi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin