Gazetecilik meslek örgütleri dayanışma toplantısı düzenliyor

5 gazetecilik örgütü yarın İstanbul’da basın toplantısı için bir araya gelecek.

Google Haberlere Abone ol
Gazetecilik meslek örgütleri  dayanışma toplantısı düzenliyor

Türkiye'de halkın haber alma hakkının önündeki engellerin kaldırılması, gazetecilik mesleğinin hedef gösterilmeden, saldırıya uğramadan, tutuklanmadan yapılabilmesi için bir araya gelen meslek örgütleri 27 Şubat Pazartesi günü saat 15.00’de İstanbul’da dayanışma amacıyla basın toplantısı düzenliyor. Toplantı Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Burhan Felek Konferans Salonu’nda yapılacak.



Toplantı Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI), Article 19, İsveç PEN, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü ve Avrupa Gazeteciler Derneği tarafından düzenleniyor.



Toplantıda Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto,  Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) Savunu ve İletişim Direktörü Steven M. Ellis, IPI İngiltere Ulusal Komitesi, BBC İskoçya Sorumlu Müdürü Sandy Bremner,  ARTICLE 19 program sorumlusu Georgia Nash, İsveç PEN Genel Sekreteri Anna Livion Ingvarsson, Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Savunu Danışmanı Sophie Busson,  Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ve  Avrupa Gazeteciler Derneği (AEJ) Başkanı Otmar Lahodynsky konuşacak.



Toplantıda gazetecilerin tutuksuz yargılanması gerektiği, gazeteciliğin ve dayanışmanın suç olmadığı vurgulanacak. Basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılması için çağrı yapılacak.


Etiketler tgc toplantı
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin