GAZETECİLERE YAPILAN SALDIRIYA TGF'DEN KINAMA

Libya Lideri Muammer Kaddafi'nin oğlunun korumaları tarafından Hürriyet Gazetesi Magazin Servisi muhabiri Cenker Tezel ve Fox TV kameremanı Emrah Güner'e yapılan saldırıyı kınaayan TGF Genel Başkanı Atilla Sertel: "Gazetecilere kötü davranış gelenekselleşiyor."

Google Haberlere Abone ol
GAZETECİLERE YAPILAN SALDIRIYA TGF'DEN KINAMA

 


Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Libya Lideri Muammer Kaddafi'nin oğlunun korumaları tarafından Hürriyet Gazetesi Magazin Servisi muhabiri Cenker Tezel ve Fox TV kameremanı Emrah Güner'e yapılan saldırıyı kınadı. Başkan Sertel, “Türkiye’de son günlerde gazetecilere kötü davranmak gelenek haline geldi. Gazetecilere düşman gibi davranmaya kimsenin hakkı yok. Saldırıya uğrayan ve gözaltında haksız yere tutulan gazeteci arkadaşlarımız hukuki olarak haklarını aramalıdır” dedi.


Sertel, görevini yaparken saldırıya uğrayan gazetecilerin yaşadığı arbede ve sonrasında maruz kaldıkları durum hakkında basın açıklaması yaparak, olaya tepki gösterdi.


 


KABUL EDİLEMEZ


“Nereden ve kimden gelirse gelsin gazeteciye yönelik saldırıyı asla kabul edemeyiz” diyen Sertel, şunları söyledi:


“İstanbul'da Kaddafi'nin oğlunu görüntülerken, yani görevini yaparken Libyalı korumaların saldırısına uğrayan Hürriyet Gazetesi Muhabiri, kurtarılmayı beklerken bir darbe de polisten yemiştir. Olaya müdahale eden polisler korumaları serbest bırakırken, gazeteci arkadaşımıza kelepçe takarak karakola götürmüşlerdir. Gazeteci işini yaparken hem dayak yiyecek hem de elleri kelepçeli olarak karakola götürülecek. Bu tür saldırılar demokrasiden nasibini almamış, düşünce özgürlüğüne tahammülü olmayan toplumlarda görülüyor. Meslek örgütleri olarak sürekli basın özgürlüğünden, özgür basın temennimizden söz ediyoruz ama basın özgürlüğüne yönelik saldırıların her geçen gün artması bizleri derin bir endişeye sevk etmektedir. Saldırıda bulunanların en kısa sürede adalet önüne çıkarılmasını ve bir daha hiçbir meslektaşımızın böyle saldırılarla karşı karşıya kalmamasını temenni ederken, Hürriyet Gazetesi muhabiri Cenker Tezel'e ve Fox TV kameramanı Emrah Güner'e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin