Gazetecilere Özgürlük Plaftormu'ndan açıklama

GÖP: “Halkın gerçekleri öğrenmesini engellemek için medyaya baskı yapmaktan vazgeçin” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Gazetecilere Özgürlük Plaftormu'ndan açıklama

Türkiye'de medyaya ve gazetecilere yönelik artan baskılarla ilgili olarak Gazetecilere Özgürlük Platformu Dönem Sözcüsü ve TGC Başkanı Turgay Olcayto bir açıklama yaptı.



Açıklamada şu görüşler yer verildi: Türkiye’de İç Güvenlik Paketi’nin yürürlüğe girmesiyle birlikte gazeteler, televizyonlar, radyolar, internet siteleri ve medya çalışanları üzerindeki baskılar endişe verici boyuta ulaşmıştır.



1.Gelecek gazetesine yönelik 26 Mayıs’ta gerçekleştirilen polis baskınında Birgün muhabiri Onur Öncü ile Gelecek gazetesi muhabirleri Ufuk Erhan ve Ezgi Aydın da gözaltına alındılar. Meslektaşlarımız hala gözaltında tutuluyorlar.



2.Birgün Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Barış İnce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan'ın hakkında açtığı hakaret davası nedeniyle yargılanıyor. 



3. Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'ndaki odasında şehit edildiği gün sosyal medyadan yapılan paylaşımlarla ilgili açılan soruşturmada Nazlı Ilıcak, Ceyda Karan, Barış Atay, Mirgün Cabas ve Banu Güven'in de aralarında bulunduğu 10 gazeteci ‘terör örgütü  propagandası yaptıkları’ iddiasıyla ifade vermeye çağrıldı. Gazeteciler 4.5 yıla kadar hapis cezası ile açılan soruşturmada, attıkları tweetler nedeniyle terör örgütü propagandası yapmakla suçlanıyor.



4. Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan MİT Tırları hakkındaki fotoğraflı haber  nedeniyle Can Dündar hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörle Mücadele Kanunu (TMK) kapsamında soruşturma başlattı.



5. Bugün Gazetesi Yargı Muhabiri Kamil Maman son 6 ayda attığı tweetler nedeniyle hakkında 25 ayrı soruşturma açıldı. Maman, hakkındaki soruşturmaların davaya dönüşmesi halinde toplamda yaklaşık 130 yıl hapis istemiyle yargılanacak. 



Seçime günler kala medya üzerinde baskı oluşturarak halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkının önüne geçmek isteyenlere karşı meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu duyuruyoruz. 



Gazetecileri hedef seçen bu hukuksuz uygulamalara son verilmesini ve alıkonan meslektaşlarımızın serbest bırakılmasını talep ediyoruz.” denildi. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin