Gazeteciler yeni kabineyi nasıl buldu? İşte ilk yorumlar...

AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım yeni Bakanlar Kurulu'nu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteciler yeni kabineyi nasıl buldu? İşte ilk yorumlar...

AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, 65. Hükümetin Bakanlar Kurulu listesini bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sundu. 



Listede Yalçın Akdoğan yok, Sema Ramazanoğlu, Volkan Bozkır yok. Merak edilen isimlerden Mehmet Şimşek kabinedeki yerini korudu. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı görevine getirildi. 



 Twitter Türkiye gündemi kabinedeki isimlere kilitlendi. Twitter'da Mehmet Şimşek, Recep Akdağ, Yalçın Akdoğan isimleri hakkında çok sayıda tweet atıldı. Gazetecilerde açıklanan yeni kabine sonrası ilk değerlendirmelerini Twitter'dan yaptı. İşte o tweetlerden bazıları:



Fehim Taştekin: "Kabile açıklanmış..."



Ali Bakan: "Akp'yi anlamak mümkün değil. Dünün Savunma Bakanı, bugün Eğitim Bakanı oluyor, dünün Eğitim Bakanı bugün Kültür Bakanı oluyor. Bu ne yahu"



Cem Küçük: "Kabul edelim ki, yeni kabine herkesi ters köşeye yatırdı. Kimse böyle kabine beklemiyordu."



Kadri Gürsel: "Zavallı piyasalar, bir Mehmet Şimşek kabinede kaldı diye nasıl da seviniyorlar"



Can Dündar. "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kabinesini onayladı. Hayırlı olsun!"



Bülent Mumay: "İsimlerin kim olduğu bir tarafa, dünyanın hangi ülkesinde eğitim bakanlığına, bir önceki kabinenin "savunma bakanı" gelir?"



İbrahim Karagül: "Yeni Kabineyi oldukça güçlü buldum. Oldukça isabetli seçimler yapılmış. Tam bir icraat hükümeti görüntüsü var. Ülkemize hayırlı olsun..."





 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin