Gazeteciler güllerle karşılandı, belediye başkanına zeytin dalı uzattı

TGF'un Diyarbakır ziyareti devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteciler güllerle karşılandı, belediye başkanına zeytin dalı uzattı

Çözüm sürecine katkıda bulunmak, medyada barış dilinin oluşmasına öncülük etmek ve TGF Başkanlar Konseyi Toplantısı’nı gerçekleştirmek üzere 81 ilden Diyarbakır’a giden 150’ye yakın gazeteci kentteki temaslarına devam ediyor. Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun öncülüğünde, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde Diyarbakır’da buluşan basın meslek örgütü başkanları, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı’yı ziyaret etti.



GÜL VE ZEYTİN DALI



TGF heyetinde yer alan gazeteciler, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi girişinde güllerle karşılandı. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atila Sertel de, Eş Başkan Fırat Anlı’ya barışın simgesi zeytin dalı hediye etti. Ziyarette karşılıklı kardeşlik ve barış mesajları verildi.



TGF Genel Başkanı Atila Sertel, barışa katkı için Diyarbakır’da olduklarının altını çizerek, “Türkiye bütün olarak güzel. Türkiye birlikte güzel. Aynı bayrak altında ama herkesin demokratik hak ve hukukunun sağlandığı, kimsenin kimseyi dili, rengi, mezhebi nedeniyle ötekileştirmediği ve kardeşliğin, birlikte yaşamanın ortak koşullarının kalıcı olarak sağlandığı bir döneme girelim diye buradayız. Türkiye’de eksik olan ne varsa, el birliği ile yapmanın mücadelesinin verilmesi gerektiği bir süreci yaşıyoruz. Gazeteciler tarafsızdır, objektifdir öyle de olmalıdır. Ama biz gazeteciler daima barıştan yana tarafız” dedi. 



SAMİMİYET ÇAĞRISI



Barış çağrılarının söylemde kalmaması gerektiğini belirten Sertel, şunları söyledi:



Barış çağrıları söylemde güzel ama samimiyetle bunun altına imza koymak gerekir. Kimki bu konuda samimiyetsizlik yapar, kimki bu olayların yanındadır, bu topraklarda yaşayan insanlar tarafından suçlanacaktır. Irkçılık, mezhepçilik hiç kimseye bir yarar sağlamamıştır. Dünya tarihinde, Ortadoğu’da yaşananların temelinde bunlar vardır. Savaş, gazeteciler tarafından asla benimsenemez. Gazetecilerin savaşı körüklememesi gerektiğini savunan insanlarız. Aynı bayrak altında 1.5 milyon Türk ile Kürdün evlendiği bu güzel ülkede, bu bütünlüğün korunmasının Türkiye’nin hayrına olduğunu düşünüyorum.



“İYİ BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ”



Daha sonra söz alan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı da, şehirlerin arasında yeni köprüler oluşturulması gerektiğini söyledi. Kardeşliğin güçlenmesinde toplumun tüm kesimlerine önemli bir görev düştüğünü vurgulayan Anlı, “Ön yargı duvarlarını kırmak, birbirimize yüreklerimizi açmak için iyi bir dönemden geçiyoruz. Burada gazetecilerin son derece önemli rol ve sorumluluğu var. Medyanın toplum üzerindeki etkisi, negatif sonuçlara da ulaşmakta ancak basın ve ifade özgürlüğünü sonuna kadar savunmak zorundayız. Kamuoyunun haber alma hakkına yani hepimizin hakkına saygı göstermeliyiz. Bunu daha pozitif bir dille yapmak hepimizin daha büyük bir çatıda buluşmasına katkıda bulunacaktır” diye konuştu.  Konuşmaların ardından TGF Genel Başkanı Atila Sertel, ziyaretin anısına Başkan Fırat Anlı’ya zeytin dalı hediye ederken, Fırat Anlı’da TGF heyeti adına Sertel’e barışı simgeleyen bir tablo takdim etti.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin