Gazeteciler adliye yolunda! Her gün bir gazeteci ifade veriyor!

GÖP gazetecilere açılan soruşturmaları derledi.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteciler adliye yolunda! Her gün bir gazeteci ifade veriyor!

Son günlerde birçok gazeteciye Cumhurbaşkanı'na hakaret başta olmak üzere birçok suçtan soruşturma açılıyor. 



Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP) Ekim ayı boyunca ifade verecek gazeecilerin listesini çıkarttı ve "Gazetecilere Özgürlük Plotformu olarak yargılanan tüm meslektaşlarımla dayanışma duygularımızı paylaşıyor ve davaların takipçisi olacağımızı ilan ediyoruz. Basın özgürlüğünü, halkın haber alma hakkını savunan tüm gazetecileri ve halkı davaları izlemeye ve meslektaşlarımıza destek vermeye çağırıyoruz" diyerek duruma tepki gösterdi.



1 Ekim’den 22 Ekim’e kadar neredeyse hergün bir gazeteci mahkemelerde ifade verecek.



İşte, o gazeteciler hakkınlarındaki suçlamalar:



1 Ekim: Vural Nasuhbeyoğlu ve Arif Koşar (Evrensel) İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde Cumhurbaşkanı’na hakaret suçlamasıyla yargılanıyor.



6 Ekim’de Sedef Kabaş twitter üzerinden yolsuzluk iddialarıyla ilgili takipsizlik kararı veren yargıcı eleştirdiği için İstanbul Ağır Ceza Mehkemesinde yargılanacak.



8 Ekim’de Özgür Mumcu (Cumhuriyet) “Zalim ve Korkak” yazısı nedeniyle İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesinde Cumhurbaşkanına Hareketten hakim karşısına çıkacak.



12 Ekim: Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya (Cumhuriyet) İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde “Charlie Hebdo” kapağını köşelerinde yayımladıkları için “dini değerleri aşağılamak”tan yargılanacak.



13 Ekim: Ahmet Şık (Gazeteci) “Paralel Yürüdük Biz Bu Yollarda” kitabında eski Ulaştırma Bakanı B inali Yıldırım’a hakaret ettiği gerekçesiyle İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.



20 Ekim: Barış Pehlivan (Odatv) “Şaşırtıcı Benzerlik” yazısı nedeniyle Erdoğan’a hakaretten yargılanacak.



20 Ekim: Ender İmrek (Evrensel) İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde Cumhurbaşkanı’na hakaretten yargılanacak.



22 Ekim: Barış İnce (Birgün) akrostişli savunma metni yoluyla Cumhurbaşkanı’na hakaretten İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak. 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin