GAZETECİ YAZAR BELMA AKÇURA'DAN KÜLTÜR BAKANLIĞI VE SINIRÖTESİ YAYINEVİ'NE DAVA

© MEDYATAVA- Gazeteci Yazar Belma Akçura, kitaplarını basan Sınırötesi Yayıncılık'a dava açmaya hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
GAZETECİ YAZAR BELMA AKÇURA'DAN KÜLTÜR BAKANLIĞI VE SINIRÖTESİ YAYINEVİ'NE DAVA

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü İstanbul Telif Hakları ve Sinema Müdürlüğü’ne kitaplarının bandrollerinin kontrol edilmesi için başvuran Akçura, evrakları incelerken Sınırötesi Yayıncılık sahibi Ergun Candan’ın elinde kendisiyle yapılmış bir sözleşme olmadığı halde hem kendisine hem de bakanlığa yanlış ve yalan beyanda bulunduğunu iddia ediyor.


Akçura konuyla ilgili olarak, “Candan bandrol başvurusunu yaparken “Devletin Kürt Filmi” ve “Ağca’nın Derin İlişkileri’ adlı kitaplarım için “süresiz yayın hakkını aldığını” söyleyerek yanlış ve yalan beyanda bulunmuş. Kültür Bakanlığı'da sözleşme olmaksızın böyle bir başvuruya onay verdiği için hem yayınevi hem de bakanlık hakkında dava açmaya hazırlanıyorum." dedi.


Ayrıca Akçura “Ankara’da Kültür Bakanlığı’ndan bir arkadaşım bana kitaplarımın sözleşmesini yapmadan bandrol alınamayacağını belirtti. Sınırötesi Yayınları ve New Age Yayınları sahibi Ergun Candan’a sorduğumda “Hayır sözleşme olmadan da bandrol alınabiliyor“ dedi. İkinci kitabımın bir kısmını ödeyip, üçüncü kitabımla ilgili de neredeyse bir yıldır hiçbir ödeme yapmayınca Kültür Bakanlığı'na bandrollerimin kontrolü için başvuruda bulundum… Bana verilen evrakların arasında Yayınevi’nin bandrol başvurusunda bulunurken “Devletin Kürt Filmi”  ve “Ağca’nın Derin İlişkileri’ adlı kitaplarım için “süresiz yayın hakkını aldığını” iddia ederek Bakanlığa yanlış ve yalan beyanda bulunduğunu tespit ettim. Bakanlık böyle bir başvuruya olur verirken nasıl olur da sözleşmeyi istemez…Bu bir yıl için değil üç yıl değil beş yıl değil... tam tersine "süresiz yayın hakkını" aldığını iddia eden bir yayınevine peki sözleşmen nerede diye sorulmaz mı? Aksine ben yayıneviyle şifahen bir anlaşma yapmıştım. Yayınevinin verilen sözleri yerine getirememesi halinde ayrılabileceğimi sözleşmeyle bağlayıcı bir durumun olmamasını istemiştim... Bana yayınevi, ama bandrol için sözleşme şart demedi. Oysa şimdi bandrol alma şartnamesini istediğim de orada da gördüm ki sözleşmenin şart olduğu belirtiliyor. Dolayısıyla hem yayınevi hem de bakanlık hakkında yarın avukatım dava açmak için başvuruda bulunacak..." açıklaması yaptı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin