Gazeteci Yakup Köse için cezaevi önünde eylem!

İslami Düşünce Platformu üyesi bir grup, Yakup Köse'nin tutuklanmasını Metris Cezaevi önünde protesto etti. Yakup Köse'nin suçsuz yere tutuklandığını ve bu durumdan Gülen cemaatini sorumlu tutan kalabalık, eylemin ardından dağıldı.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteci Yakup Köse için cezaevi önünde eylem!

Yaklaşık 50 kişilik grup, saat 15.30 sıralarında Metris Cezaevi önünde toplandı. Grup,'Yakup Köse onurumuzdur', 'Fethullah gelecek, hesap verecek', 'Paralel yargı hesap verecek' şeklinde slogan attı. 'Paralel yargı hesap verecek, Ne Kemalist Vesayet Ne Gülenist Vesayet', dövizleri taşıyan grup, 'Müslümanlar Birleşsin' yazılı pankart açtı. Ardından kalabalık adına basın açıklamasını okuyan İslami düşünce Platformu Başkanı Muhammet Talha Akay, "28 şubat döneminde 14 yaşında gözaltına alınan ve 10 yıl cezaevinde kalan gazeteci Yakup Köse, cezaevinde bulunduğu dönemde 'Noel baba' isimli operasyondan görevlilere direndiği gerekçesiyle yargılandığı davadan 7 yıl hapis cezası aldı. Mahkeme karşısına çıkarılan Yakup Köse tutuklanarak önünde bulunduğumuz Metris Cezaevine getirildi.



Devleti oyuncağı gibi gören Ergenekoncular mağdur olarak anılırken ve dışarıda keyif sürerken, 22 yıldır hapislerde yaşayan Müslümanlar kamuoyundan tamamen temizlenmiş, anaları, babaları, çocukları ve sevdikleri yalnızlaştırılmış ve ümmete unutturulmuştur. Cebir ve şiddete hiçbir zaman bulaşmamış fikri ve siyasi çalışma yapan Hizb-Ut Tahrir tutuklamaları halan devam etmekte onamalar sürmektedir" dedi. Grup, sessiz bir şekilde dağıldı. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin