Gazeteci Özgürel'den cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili canlı yayında tespitler!

© MEDYATAVA Deneyimli gazeteci, A Haber'de yayınlanan programda cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili görüşlerini paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteci Özgürel'den cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili canlı yayında tespitler!

A Haber’de Nihan Günay’ın sunduğu 'Medya Dünyası’na konuk olan deneyimli gazeteci Avni Özgürel CHP’de ulusalcı kesimin cumhurbaşkanlığı seçiminde belirleyici olmak istediğini belirtti.



“CHP’nin deneyimli ismi Kemal Anadol ‘seçim sonuçları CHP için tam bir hezimettir’ dedi. CHP 35 ilde barajı geçemeyecek seviyede oy aldı, bu CHP tarihinde daha önce görülmemiş bir tablo ve bunu başarı diye sunmak komik. Deniz Baykal’ın söylediği önemli bir şey var, ‘Ankara, İzmir ve İstanbul’u çıkarırsanız CHP barajı geçemez’ diyor. Bu çok doğru bir analiz. Kılıçdaroğlu da bu durumun farkında olduğundan, tartışmayı ertelemek amacıyla Ankara seçimleriyle ilgili spekülasyonları uzattıkça uzattılar. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’ni bir büyük kurultayın beklediğini düşünüyorum. Önümüzde bir cumhurbaşkanlığı seçimi var. Seçim sürecinde bu ertelenir mi yoksa bunu bir an evvel yaparlar mı göreceğiz. Bu Deniz Baykal’ın bir iddiası olmayabilir, ama hiç değilse CHP’nin özellikle cemaatle işbirliği ve MHP ile yakınlığı CHP tabanında ciddi rahatsızlık yarattı ve bu durum çok tartışılacak. Ulusalcı kesim cumhurbaşkanlığı seçiminde belirleyici olmak istiyor ve son zamanlarda CHP içinden yükselen seslerin sebebi bu. Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘sen tercihini yaptın yanlış çıktı şimdi bizim tercihlerimizi dikkate al’ tepkileri yükselmeye başladı.”


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin