Gazeteci örgütleri Ankara'daki saldırıyı kınadı!

TGC ve TGS, Ankara'da gerçekleşen kanlı terör saldırısına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteci örgütleri Ankara'daki saldırıyı kınadı!

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), dün akşam saatlerinde Ankara'nın Kızılay semtinde meydana gelen ve 37 kişin,n yaşamını kaybetmesine neden olan kanlı terör saldırısını kınadı.



Terör saldırısıyla ilgili TGS'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:



"Ankara’da yapılan ve 37 vatandaşımızın yaşamını yitirmesine ve 122 vatandaşımızın yaralanmasına neden olan saldırıyı kınıyoruz. Yaşamını yitiren vatandaşlarımızın ailelerine başsağlığı, yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz. Masum vatandaşları hedef alan bu saldırının faillerinin bir an önce ortaya çıkartılıp gereken cezanın verilmesini talep ediyoruz.



Halkı birbirine düşman hale getiren, ülkenin ölümlerle, katliamlarla anılmasına neden olan savaş politikalarından vazgeçilerek bir an önce barışın tesis edilmesini talep ediyoruz.

Yayın yasakları ile halkın doğru bilgi almasını engelleyen iktidarın aynı hızla failleri de ortaya çıkartmasını bekliyoruz.



Ayrıca sosyal medya üzerinden bu hain saldırının Cumhuriyet Gazetesi’ne mal edilme girişimleri de kaygı vericidir.



Masum insanların kanı üzerinden düşmanlıkların sürdürülmesi, medya kuruluşlarının hedef gösterilmesi kabul edilemez.



Bu iddiada bulunan şahısların da tespit edilerek yargılanmaları gerektiğini belirtiyoruz. "



Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu'nun yaptığı açıklamada ise şu görüşler yer aldı:



"Ankara'da masum yurttaşlara yönelik terör saldırısını lanetliyor, ölen yurttaşlarımızın ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Saldırıda yaşamını kaybeden yurttaşlarımızın acısını ulusumuzla birlikte yürekten paylaşıyoruz. Yaralananlara acil şifalar diliyoruz.



Terör saldırısının en kısa sürede aydınlatılmasını ve sorumlularının cezalandırılmasını bekliyoruz. Savaşın değil, barışın egemen olduğu günlere kavuşmayı umut ediyoruz.”


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin