Gazeteci Ahmet Şık tutuklandı!

'Örgüt propagandası yaptığı' suçlamasıyla mahkemeye sevk edilen Gazeteci Ahmet Şık tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteci Ahmet Şık tutuklandı!

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da attığı 11 ayrı tweet ve yazıları nedeniyle dün gözaltına alınan gazeteci Ahmet Şık, sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Şık ifadesinde “Gazeteciliği böyle soruşturamazsınız. Beş yıl öncesinin aynısı tekrar ediyor” diyerek sorulara yanıt vermedi.



Şık, savcılık tarafından PKK, DHKP-C ve FETÖ terör örgütlerinin propagandasını yaptığına dair delillerin bulunduğu öne sürülerek "Terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla sevk edildiği mahkemece tutuklandı.



Şık, daha önce FETÖ'nün emniyetteki yapılanmasını anlattığı kitabının basımından önce dönemin savcısı firari FETÖ'cü Zekeriya Öz'ün talebiyle Ergenekon Davası kapsamında tutuklanmıştı.



Ahmet Şık'ın tutuklanması meslektaşları tarafından alkışlarla protesto edildi.



Duruşma sonrası CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Ahmet Şık'ın mesajını aktardı. Buna göre Şık'ın "Kimse enseyi karartmasın, bu ülke bunu yapanlara da kalmayacak" dediği belirtildi.



 




MV Barış Yarkadaş Adliye önünde #AhmetŞık 'ın mesajını veriyor "Kimse enseyi karartmasın, bu ülke bunu yapanlara da kalmayacak"


— Güventürk Görgülü (@guventurks) 30 December 2016


Şık'a yöneltilen sorular arasında, Cemil Bayık ile yaptığı röportaj, MİT'in Suriye'deki cihatçılarla bağlantısına dair haberi ve Çağlayan Adliyesi'nde Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alan Bahtiyar Doğruyol ve Şafak Yayla ile telefonla görüşerek yaptığı haber de yer alıyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin