Gazete yöneticiliğinden ekranlara geçen İsmail Küçükkaya: 'Halk en çok sabah haberlerine güveniyor'

Ünlü haberci katıldığı TV programında meslek hayatına dair açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Gazete yöneticiliğinden ekranlara geçen İsmail Küçükkaya: 'Halk en çok sabah haberlerine güveniyor'

Cine5 ekranlarında yayınlaan ve Rana Çetin’in sunduğu 'Asıl Mesele' programına Fox TV'de her sabah 'Çalar Saat' programını sunan İsmail Küçükkaya konuk oldu.



Gazete yöneticiliğinden ekranlara geçiş öyküsünü anlatan Küçükkaya, bu transferde Fox TV Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk’ün yerinin ayrı olduğunu söyleyendi ve 'hayatımı değiştiren adam' yorumunda bulundu.



Yayına telefon bağlantısı ile katılan Doğan Şentürk’te İsmail Küçükkaya’yı ekranlarla tanıştırma düşüncesinin hikayesini izleyicilerle paylaştı.  Fatih Portakal’ın ana haber bültenine geçmesiyle sabah haberlerine yeni bir yüz aradıklarını  söyleyen Şentürk aklına o sıralarda gazete yöneticiliğinden ayrılan İsmail Küçükkaya'nın geldiğini ve hemen ünlü haberciği aradığını aktardı.



Küçükkaya'da üç aylık bir eğitim programı Amerika'da olduğunu ancak Doğan Şentürk’ün bu teklifinden sonra kararını vererek eğitim programını yarıda kestiğini ve ekranlardaki yerini aldığını ifade etti.



Türkiye’de insanların medyaya güveninin kalmadığını belirten İsmail Küçükkaya uzun yıllar yaptığı gazeteciliğin ardından Televizyon haberciliği ile bu güveni yeniden sağlamayı amaçladığını ifade etti. "Her gün üç saat televizyona çıkan bir insan olarak numara yapamazsınız. Türk medyasının temel meselesi insanlarımızın, halkımızın güvenini önemli oranda kaybetmiş olması. Ben Amerika’dan da örnekleri inceledim. Sabah haberleri sunanlar en güvenilir insanlar olmuşlar. Güvenilirlik önemli, gördüğünüzü net olarak söylemeniz gerekiyor. Güvenilirlik ilişki gibidir zamanla, güvendikçe artar. İnsanlar herşeyi anlar" diyerek düşüncelerini paylaştı.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin