GAZETE HABERTÜRK'TE DEPREM: EN AZ 70 KİŞİNİN İŞİNE SON VERİLDİ RESMİ TEBLİGATLAR YARIN

© MEDYATAVA-ÖZEL HABER: Habertürk'te beklenen tensikat başladı. Gazetenin hemen her bölümünde işten çıkarmalar var. İnsan Kaynakları resmi tebligatları yarın sabah başlatıyor. Medyatava'nın belirlemelerine göre en az 65-70 kişinin işine son verildi. İşte bu üzücü haberin detayları...

Google Haberlere Abone ol
GAZETE HABERTÜRK'TE DEPREM: EN AZ 70 KİŞİNİN İŞİNE SON VERİLDİ RESMİ TEBLİGATLAR YARIN

Ocak ayı sonunda Gazete Habertürk'te kitlesel bir işten çıkarma yaşanacağını yazmıştık...


Ne yazık ki Medyatava'nın bir ay önce yazdığı haber yarın sabah resmiyet kazanıyor.


Gazetenin insan kaynakları, bölüm şeflerinin çalışanlara söylemesinin ardından yarından itibaren departman departman işten çıkarılmaları tebliğ edecek.


Her çalışanın tazminatı yasal olarak hesaplanıp ocak ayının son iş günü olan 31 Ocak Pazartesi gününe kadar belirlenecek. Bu rakamlar şubat ayının ilk haftasında eksiksiz olarak hesaplara yatacak.


Gazete Habertürk yayın hayatına Mart 2009'da başladığı için ihbar hariç en uzun süreli çalışanların bile kıdem süresi 2 yılı (3 brüt maaş) bulmuyor.


Medyatava'ya gelen ilk bilgilere göre en az 65-70 kişinin işine son verildi. Şu aşamada spekülasyona yol açmamak için isim açıklamayı uygun görmüyoruz.


En büyük işten çıkarma 18 kişi ile Ajans HaberTürk'te (AHT) yaşandı. AHT'nin Anadolu'da görev yapan çok sayıda muhabiriyle yolları ayrıldı.


HT'nin şehir ilaveleri İstanbul ve Ankara'dan da toplam 10 kişi işten çıkarıldı. Kent ilaveleri yayınlanmaya devam edecek ama sayfa sayısı 12'den 8'e iniyor.


Ayrıca spor, magazin, ekonomi ve yazı işlerinden de ortalama 10'ar, yaklaşık 40 gazetecinin daha işine son verildi. Dağıtım, pazarlama ve matbaa da dahil edilince Gazete Habertürk'ten çıkarılanların sayısı 70'i bulacak...


© MEDYATAVA-2011





Sıradaki Haber İçin Sürükleyin