Gaye Turgut Evin: Hayalim dünyaya açıldı

Ünlü oyuncu Gaye Turgut Evin, Senem Aydın'ın sorularını yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
Gaye Turgut Evin: Hayalim dünyaya açıldı

FOX ekranlarında yayınlanan Savaşçı dizisinin başarılı oyuncusu Gaye Turgut Evin, Milliyet Gazetesi'nden Senem Aydın'ın sorularını yanıtladı.



Senem AYDIN / MİLLİYET



'Hayalim dünyaya açıldı'



Gaye Turgut Evin’le Fas’ta beş gün geçirdik. Oyuncuya, havaalanından başlayan ilgi, otele kadar devam etti. Ülkede ‘En iyi Kadın Oyuncu’ ödülünü alan, şimdi de Caftan İno’da kaftan elçisi seçilen Evin, “Her defasında büyük coşkuyla karşılanıyorum. Burada kendimi evimde gibi hissediyorum. Türkiye ile Fas arasında bir misyon üstlendim” diyor. Casablanca’da bir de marka iş birliğine imza atan oyuncuyla, kariyer yolculuğunu, projelerini ve yurt dışındaki ilgiyi konuştuk.



Fas’a bu kaçıncı gelişiniz?



Altıncı... Her defasında büyük bir coşkuyla karşılanıyorum. Sevgileri gün geçtikçe katlanıyor. Fas’ta kendimi evimde gibi hissediyorum. Havaalanından başlayan ilgi, tüm ülkede devam ediyor. 

Havaalanından otele kadar hayranlarınız “Manar, Manar” diye sizinle fotoğraf çekmek için yarıştı... 

‘Beni Affet’ dizisinde canlandırdığım Bahar karakterinin karşılığı, Fas’ta Manar... Bir karakterle insanların kalplerine yer edinebilmek çok güzel. Terlik, tişört, şekerleme ve cips gibi her türlü şeylerin üzerlerine fotoğraflarımı bastılar. Başka bir ülkede 7’de 70’e kalplere dokunmak harika...  O insanlara layık olmaya çalışıyorum ve ülkemi temsil ediyorum.



Foundation RIF Culture et Cinema Ambassatrice du Caftan İno’da marka elçisi olarak yer aldınız. Fas’ta ‘En İyi Kadın Oyuncu’ seçildiniz. Sizi bu kadar sevmelerinin sebebi ne?



Beni kendilerine yakın hissedip, Fas’lı kadınlara benzetiyorlar. Bu yıl orada kaftan elçisi seçtiler. Kaftan onlar için çok değerli, beni elçi olarak atadıklarında duygulandım. Türkiye ile Fas arasında bir misyon üstlendim. ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü aldığımda ise çok gurur duydum. Oyuncu olmadan önce, “Allah’ım bütün evlere girmemi nasip et” diye hayal ederdim. Fransa, Hollanda, Azerbaycan, Kırgızistanve Kosova gibi birçok ülkeye gidip, ödüller aldım. Hayalim, dünyaya açıldı.



‘Savaşçı’nın çekimleri nasıl gidiyor?



Zor ama çok zevkli... Canlandırdığım Çiğdem Teğmen’in, her bölümde yeni taraflarını keşfediyorum.  O üniformayı rol için bile giymek büyük gurur.



Oyunculuk adına hedeflerinizde başka neler var?



Bitmek bilmeyen bir yol ve büyümeme eylemi... Hayat devam ettikçe oyunculuk da değişir. Sürekli gözlem halinde olmak gerekir. Yolun çok başındayım. “Oldum” dediğiniz anda, biten bir şey... Üzerine koymazsanız, çok çabuk tüketirsiniz. Güzel, kalıcı sinema filmlerinde yer almayı istiyorum. ‘Savaşçı’dan sonra dönem dizisinde yer almak isterim.



Doğru insanı bulursanız evlilik masal gibi



Deniz Evin’le evlilik nasıl gidiyor?



Evliliğin yol arkadaşlığı olduğunu söyleyebilirim. Hayatımızda bir şey değişmedi. Evlilik sorumluluk ve saygı gerektiriyor. Her şeyi birlikte keşfediyoruz. Sıkıntılarımızın olduğu dönemleri el ele atlattık. Ayrı şehirlerde çalıştığımız dönem, ‘özlemek’ güzel diyip, bunu şiirlere döktük. Doğru insanı bulursanız evlilik masal gibi...



Cannes Film Festivali’nde yer alacağınız doğru mu?



Konservatuvar yıllarında Can Saraçoğlu’nun asistanlığını yapmıştım. Can Hoca’yla bağlantımız kopmadı. Yabancı film eleştirmenleri ve danışmanlarının yer alacağı, Türk spor filmlerinin yarışacağı organizasyonun jüri üyeliğine beni de dahil etti. Cannes Film Festivali’nde yer almak inanılmaz bir deneyim olacak. Emek verdikçe hayallerim, rüyalarım tek tek gerçek oluyor.



Röportajın devamını okumak için TIKLAYIN



Fas'ta Gaye Turgut Evin rüzgarı!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin