Gani Müjde: Aranan Basurlu bulundu

"Muhteşem Yüzyıl" dizisinden sonra absürt komedi dizisi "Harem" hakkında da suç duyurusunda bulundular...

Google Haberlere Abone ol
Gani Müjde: Aranan Basurlu bulundu

"Muhteşem Yüzyıl"ın ardından "Harem" dizisi hakkında da Bakırköy Adliyesi Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Her iki suç duyurusu da Konya'da yaşayan 34 yaşındaki turizmci Ömer Faruk Bildirici.



Bildirici Fox TV'de yayınlanan Gani Müjde'nin senaryosunu yazdığı "Harem" dizisini "tarihi değerlerle" alay etmekle suçladı. Bildirici "Muhteşem Yüzyıl" dizisine de aynı suçlamayı yapmıştı.



Absürt komedi olan Harem dizisi Mezopotamya'da hayali bir ülke olan Basur'da geçiyor. Hikaye ise Basur sarayında Sultan Küçük Esat'ın Harem'inde geçenleri anlatıyor.



Gani Müjde suç duyurusuna tepkisini yaşananları ti'ye alarak dile getirdi.



Gani Müjde'nin attığı tweetler şöyle:



"Nihayet Basur soyundan gelen birini bulduk.Ö. F Bildirici adlı biri ecdadımla dalga geçiyorlar diye Harem dizisini şikayet etmiş."



"Harem gibi uydurma bir tarihi bile tarihimiz diye sahiplenen, izlediğini anlamaktan aciz bu vatandaşı Allah'a havale ediyorum."



"Harem'de kesinlikle Osmanlı,Türklük ve Müslümanlık üzerine espri ve vurgu yoktur. Harem değerlerimizle ilgili espri yapmaz."



"Uydurma bir coğrafyada, uydurma şahıslar üzerinden dizi yaparken bile bunlar oluyorsa gerçeklerini yapanlara Allah yardımcı olsun:))"



Bildirici: Padişahları ima ediyorlar



Bildirici, savcılığa verdiği dilekçede "Dizi bölümlerinden anlaşılacağı üzere o dönem yaşamış padişahları ima ederek, isimlerini kelime oyunu yaparak sanki onlar alkol müptelası, halvet düşkünü, kadınların oyuncağı olmuş ve saray hayatından başka yaşantıları olmamış gibi gösterme cüretinde bulunarak apaçık tarihimize adını altın harflerle yazdıran ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun temel taşlarının oluşumunda büyük emeği geçen şahsiyetlere iftira atılmaktadır." ifadesinde bulundu.



Bildirici, şikayette bulunmak için Konya'dan İstsanbul'a geldiğini, daha önce de meclise yazdığı dilekçelerle padişahlar hakkında koruma kanunu çıkarılmasını talep ettiğini belirtti. Bildirici, yasal yollarla tarihi değerleri korumaya devam edeceğini söyledi. 



Bianet


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin