Game of Thrones dizisinin başarısının sırrı ne?

Almanya’daki Frankfurt Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nden bilim insanları Game of Thrones dizisinin başarısının sırrı ile ilgili incelemede bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Game of Thrones dizisinin başarısının sırrı ne?

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, İletişim Sistemleri ve İşletme Yönetimi Profesörü Klaus-Peter Ernst, dizinin izleyicilerin olanların bir parçası ve belirli bir topluluğa ait hissetmek gibi taleplerini tamamen karşıladığı için bu kadar popüler olmasında etki ettiğini söyledi.



Ernst “İzleyiciler dizi karakterlerini yakınları gibi izliyor. Game Of Thrones’ta herkes kendini özdeşleştirebildiği birini bulabiliyor. Dizi insanlarda karakterlerle yakından tanışıyormuş gibi bir algı oluşturuyor, insanlar onları aile üyeleri veya arkadaşlarıymış gibi hissedebiliyor” dedi.



Ernst’e göre, sözgelimi dışlanmış hisseden biri, dizideki Tyrion Lannister karakteri ile kendini özdeşleştirebiliyor.



İzleyicilerin Arya Stark ve Daenerys Targaryen gibi benzemek istedikleri ya da örnek teşkil edebilecek kişilere de yakınlık duyduğunu da belirten Ernst, dizinin başarısındaki önemli bir faktörün de merak uyandırması olduğunu ifade etti.



Ernst “Dizide izleyicilerin gelişimini beş-altı yıldır takip ettiği herhangi bir karakter ölüyor. Böylece gerilim korunuyor” dedi.



Dizinin başarısına video indirme ve paylaşım servisleri de katkıda bulunuyor, ancak bunun olumsuz sonuçları da var, zira izleyici dizi ile ne kadar alâkadar olursa psikolojik bağımlılığı da o kadar artıyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin