Fransızca İlk Uzun Metrajlı Filmler Festivali İstanbul'da gerçekleşecek

Festival, 20 - 23 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleşecek.

Google Haberlere Abone ol
Fransızca İlk Uzun Metrajlı Filmler Festivali İstanbul'da gerçekleşecek

İstanbul’da yönetmen, yapımcı ve oyuncu katılımıyla bir ilk Fransızca sinemayı daha iyi tanıtmak amacıyla bu festival, birçok çağdaş yönetmenin ilk uzun metrajlı filmlerine ayrılmış bulunuyor. Fransız yönetmen Claire Simon, Ariane Mnouchkine’nin Théâtre du Soleil (Güneş Tiyatrosu) topluluğundan oyuncu Gérard Hardy ve Belçikalı yapımcı Eric Van Zuyten’in festivale katılacak olmalarından onur duyuyoruz.



Festival, yapım ülkeleri dışında ve Türkiye’de yaygın dağıtım imkânı bulamayan bir sinemanın, katılımcılarla karşılaşmalar ve tartışmalar aracılığıyla tanıtılmasına ve sinemaseverlerle paylaşılmasına olanak tanımayı amaçlayan kültürel bir proje.



Nitelikli bir tematik program



Festivalin programında, Bruno Dumont İsa’nın Hayatı; Justine Triet Solferino Muharebesi; Thomas Salvador Vincent; Arnauld Desplechin Gözcü; Guillaume Gallienne Ben, Kendim ve Annem; Claire Simon Hastalar, Yabancı Madde, Kuzey Garı, Aile Planlaması; Ariane Mnouchkine 1789 ve Molière; Joachim Lafosse Deliliğin Kıyısında; Luc Jabon Kelimelerin Ötesinde, Joachim Lafosse’un Sineması yer alıyor.



Liseli ve üniversiteliler, Fransızca konuşanlar ve konuşmayanlar, Sanat ve Sinema Okulları, kamusal veya özel kültürel, toplumsal kuruluşlar, Festivalde hazır bulunacak Fransızca sinema dünyasının kişiliklerinin varlığıyla renklenecek atölye, panel ve stajlara katılarak bu ilk festivalin gerçekleşmesi ve düzenlenmesinin ortakları olacaktır.



Sizleri, 20 - 23 Nisan arasında Fransızca sinemanın ilk uzun metrajlı filmlerinin Fransız Kültür Merkezi, İstanbul Modern ve Salt Galata salonlarındaki Türkçe altyazılı ücretsiz gösterimlerine, yönetmen, yapımcı ve oyuncuların katılımıyla gerçekleşecek buluşma ve tartışmalara bekliyoruz.


Etiketler istanbul festival
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin