Fransız gazetecinin HSYK sorusuna Başbakan Erdoğan'dan 'manidar' yanıt!

Avrupa Birliği temasları için Brüksel’de bulunan Başbakan Erdoğan'a yabancı basın ağırlıklı olarak HSYK düzenlemesi sordu.

Google Haberlere Abone ol
Fransız gazetecinin HSYK sorusuna Başbakan Erdoğan'dan 'manidar' yanıt!

Başbakan Erdoğan, Avrupa Birliği Parlamentosu Başkanı Schulz ile bir araya geldi. İkili görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerin sorularını yanıtladı.



Başbakan Erdoğan'a yabancı basın tarafından ağırlıklı olarak HSYK düzenlemesi soruları yöneltildi. 



AB Parlamentosu Başkanı Schulz, soruların Türkiye'deki yargı düzenlemesi üzerine yoğunlaşması nedeniyle Başbakan Erdoğan'a, "Sayın Erdoğan'a şunu söylemek isterim. Yargı bağımsızlığı sorularına lütfen şaşırmayın. Yargının bağımsız olması bizim için çok önemli. Yargı Avrupa'da da sürekli tartışılır" dedi.



"OYUNUN İÇİNDE OYUNU DEĞİŞTİRMEK NASIL OLUYOR?"



Fransız bir gazetecinin Başbakan Erdoğan'a "Sizin futbolculuk geçmişiniz var, seviyorsunuz" diyerek HSYK düzenlemesi ile ilgili "Oyun içinde oyunun kuralını değiştirmek nasıl oluyor?" sorusunu yöneltti. 



Başbakan Erdoğan gazetecinin bu sorusunu 'Yeni sezonda kurallar değişir' diyerek şöyle yanıtladı:



"Oyun içinde kural değişmez derken başı sonu belli olan bir oyun için kural değişmez ancak yeni sezona başlarken kurallar değiştirilir. HSYK'nın başı sonu belli değildir. Siz bize bu soruları neden şimdi soruyorsunuz ben bunu merak ediyorum. Anayasal değişiklikleri de bu iktidar yaptı. Referandumu bu iktidar gerçekleştirdi. Orada HSYK'nın yeniden düzenlenmesi vardı. O zaman sormadığınız soruları neden şimdi soruyorsunuz?"



© MEDYATAVA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin