'Fransız Elvis' Johnny Hallyday hayatını kaybetti

Dünyaca ünlü Fransız sanatçı Johnny Hallyday, 74 yaşında akciğer kanserinden hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
'Fransız Elvis' Johnny Hallyday hayatını kaybetti

Gerçek adı Jean-Philippe Smet olan, 50 yıldan uzun kariyere sahip Fransız rock yıldızı Johnny Hallyday, 74 yaşında hayatını kaybetti. Hallyday, bir süredir akciğer kanseriyle mücadele ediyordu.



Sanat dünyasında ‘Fransız Elvis' olarak anılan ve 18 platin albümü olan Hallyday, bir süre önce hayranlarını rahatlatmak için hastalığı hakkında , "Birkaç ay önce kanser tanısı koydular. Şimdilik tehlikeli bir durumum yok. Fiziksel durumum iyi durumda. Beni seven herkes için sonuna kadar hastalıkla mücadele edeceğim" açıklamasını yapmıştı. 



Sanatçının ölümü üzerine müzik dünyasından çok sayıda ünlü isim,  ailesi ve hayranlarına yönelik baş sağlığı ve destek mesajları yayımladı.



SEZEN CUMHUR ÖNAL’IN SÖZLERİNİ TÜRKÇE YAZDIĞI 2 ŞARKIYI OKUMUŞTU



Ünlü müzik adamı Sezen Cumhur Önal, Johnny Hallyday'in 'Ne Joues Pas Ce Jeu La' ve 'Anneau d'Or' adlı iki şarkısına Türkçe sözler yazmıştı, Hallyday, bu şarkıları 'Yeşil Gözleri İçin' ve 'Altın Yüzük' adları ile Türkçe olarak okumuştu. 51 yıl önce Johnny Hallyday’in seslendirdiği, 'Yeşil Gözlerin İçin' adlı Türkçe parça tüm dünyada yankı bulmuştu.



'Yeşil gözlerin için', Fransa’da bir müzayedede rekor fiyata alıcı buldu. Koleksiyonerlerin büyük ilgi gösterdiği müzayede, Fransız gazetelerinde de yankı buldu. “Yeşil gözlerin için” adlı 45’lik tam 15 bin Euro yani yaklaşık 69 bin lira karşılığında bir Fransız'ın oldu.



Bu plak aslında bir çok kez, yerli ve yabancı gazetelerde yer aldı. İlk önce hazırlıkların yapıldığı dönem, ardından Fransa Cumhurbaşkanı Mitterand’ın bir Türkiye ziyaretinde ve yıllar sonra müzayedede satıldığında.



SEZEN CUMHUR ÖNAL'IN İLGİNÇ ANISI



"Yeşil gözlerde, Halliday’in Vartan ile aşkını anlattım” diyor Sezen Cumhur Önal. Altın Yüzük ve Yeşil Gözlerin İçin adlı iki şarkının yer aldığı plak ile ilgili şöyle bir olay geçmiş Sezen Cumhur Önal’ın başından. Bir gün bir hayranından telefon gelir Sezen Cumhur Önal’a. Söz konusu plağı aramaktadır yana yakıla. Sezen Cumhur Önal şarkıları kaydedip ona gönderebileceğini söyler. Hayran ısrarla kaydı değil, plağı istediğini söyler. Sezen Cumhur Önal, buna sıcak bakmayınca hayran bu kez 1000 euro teklif eder. Teklifi yine reddeden Sezen Cumhur Önal, bir süre sonra müzayedeye çıkan plağın ne kadar değerli olduğunu öğrenir.


Etiketler vefat
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin