Financial Times'tan seçim yorumu: Erdoğan kumar oynuyor

Financial Times'ın editoryal görüşlerini yansıttığı sayfasında, Türkiye'deki erken seçime dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
Financial Times'tan seçim yorumu: Erdoğan kumar oynuyor

Financial Times'ın editoryal görüşlerini yansıtan sayfasında yayımlanan yazıda, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tek adam yönetimi peşinde olduğu ve Türkiye'yi kaosa sürüklemeyi riske ettiği" yorumu yapıldı.



Yazının başında Haziran'daki genel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin tek başına iktidar olamadığı hatırlatılıyor.



FT, sonuçlar ardından gerçekleştirilen başarısız koalisyon görüşmelerini ise "maskaralık" olarak nitelendiriyor.



"(Erdoğan) geçen ay; Ankara'nın, 30 yıllık ayaklanmayı, Kürt azınlığa daha fazla kültürel ve kendi kendini yönetme alanı vererek bitirmek için müzakere ettiği Kürdistan İşçi Partisi'ne (PKK) karşı bir yıpratma savaş başlattı" diye yazan gazete, bu dönemde başlatılan PKK'ya yönelik operasyonların "Erdoğan'ın milliyetçi oylarla ilgili bir arayışı gibi göründüğünü" belirtiyor.



Gazete, "Erdoğan'ın Türkiye'yi kaosa sürüklemeyi riske ettiği" yorumunda bulunuyor:



"Cumhurbaşkanı hiçbir zaman reddedilmeyi kabul eden biri değildi ancak şimdi, onun kaprisli yetki kullanımı Türkiye'yi kaosa doğru sürüklemeyi riske ediyor. Erdoğan bu ay, insanlar beğense de beğenmese de, iktidarın kendi başkanlığına taşındığını söyledi: 'Artık ülkede sembolik değil, fiili gücü olan bir cumhurbaşkanı var'. Geriye dönük olarak anayasayı güncelleme çağrısında bulundu."



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin