Financial Times 'Türkiye'nin tedirginliği'ni yorumladı!

İngiltere merkezli Financial Times gazetesi, "100 yıl sonra Ermenilerin katliamı hala Türkiye'yi tedirgin ediyor" yorumunu yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Financial Times 'Türkiye'nin tedirginliği'ni yorumladı!

Financial Times gazetesi, "bir zamanlar bir Ermeni kalesi idi" şeklinde tanımladığı ancak artık bir düzineden az Ermeni ailesinin kaldığını anlattığı Sivas kaynaklı haberinde "Bu hafta 100. Yıldönümü Ankara ve Batı arasında artan gerilimlerin bir odağı haline geldi" dedi.



"Ankara'nın daha önce açıklık ve çoğulculuğa doğru attığı adımlardan geri döndüğü eleştirilerine" dikkat çekilen haberde "Ermenilerin haklarını tanıma ve ölümler için taziyeleri dile getirme konusunda ondan önce tüm hükümetlerden çok daha ileri adımlar atan, Türkiye'nin kökleri İslam'da olan hükümeti, alışılmamış bir öfke ile kendisini eleştirenlerin üzerine atıldı" görüşleri öne sürdü.



Bunun örneği olarak Ankara'dan Papa Francis'e yöneltilen sert eleştirileri gösteren FT, haberinde ayrıca "Bu tür diplomatik gerilimler arasında Sayın Erdoğan'ın katliamlara ilişkin sert söylemi yeni bir tartışma konusu iken müttefikler, onun yönetimi altında artan bir otoritecilik olarak gördüklerine ilişkin gittikçe daha çok kaygılanıyor" ifadesin de kullandı.



FT, haberine "Ancak birçok Türk 1915 olaylarına ilişkin eski milliyetçi çizgisinden açıkça ayrıldı. Bu da kimilerinin, Türkiye'nin resmi tutumundan veya geçmişlerinde utanç verici tarihi olayları da olan başka ülkelerin de resmi tutumundan daha önemli olduğunu söyledikleri bir gelişme" sözleriyle nokta koydu. (ANKA)



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin