FINANCIAL TIMES, BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN HANGİ SÖZLERİYLE İLGİLİ DÜZELTME YAPTI?

Financial Times gazetesinin Türkiye muhabiri Vincent Boland, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın demeciyle ilgili bir düzeltme yaptı... İşte Başbakan Erdoğan'ın yanlış anlaşılan sözleri...

Google Haberlere Abone ol
FINANCIAL TIMES, BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN HANGİ SÖZLERİYLE İLGİLİ DÜZELTME YAPTI?

Financial Times'dan mülakat düzeltmesi


Financial Times, Erdoğan ile yaptığı mülakatla ilgili bir açıklama yaptı. Erdoğan'ın, anayasa reformu ve türban yasağı arasında doğrudan bir bağ kurmadığı ortaya çıktı.


Financial Times gazetesinin Türkiye muhabiri Vincent Boland, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın demeciyle ilgili olarak, 'Başbakan Erdoğan mülakat sırasında anayasa reformu ve türban yasağı değişikliği arasında doğrudan bir bağ kurmamıştır. Başbakan, türban yasağının üniversitelerde kaldırılmasının 1980'den önceki durumu yeniden canlandıracağını söylememiştir' açıklamasını yaptı.


İngiltere'de yayımlanan Financial Times gazetesinin Türkiye muhabiri Vincent Boland, Başbakan Erdoğan ile yaptığı mülakatla ilgili olarak bir açıklama yaptı.


ANAYASA VE TÜRBAN BAĞINI KURMADI


Financial Times muhabiri Boland'ın yaptığı açıklama şöyle: 'Başbakan Erdoğan Salı günü Financial Times, New York Times ve Der Spiegel muhabirlerine mülakat vermiştir. Financial Times yanlış yorum ve anlaşılmaları önlemek amacıyla mülakatın haber ediliş biçimi ilgili aşağıdaki noktaları belirtmek istemektedir: Başbakan Erdoğan mülakat sırasında anayasa reformu ve türban yasağı değişikliği arasında doğrudan bir bağ kurmamıştır. Başbakan, türban yasağının üniversitelerde kaldırılmasının 1980'den önceki durumu yeniden canlandıracağını söylememiştir.


FT, Londra'da bir redaksiyon hatası nedeniyle New York Times ve Der Spiegel'in isimlerinin röportajda yer almamasından üzüntü duymaktadır. YENİ ŞAFAK www.yenisafak.com.tr



 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin