Finale yükseldi, Eurovision'u reddetti

Almanya'daki elemeyi kazanan Andreas Kümmert, Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenecek 60. Eurovision Şarkı Yarışmasına katılmayacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Finale yükseldi, Eurovision'u reddetti

Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenecek 60. Eurovision Şarkı Yarışması'na Almanya temsilcisini göndermek için düzenlenen elemede birinci gelen şarkıcı Andreas Kümmert, Viyana'da yapılacak yarışmaya katılmayı kabul etmedi.



Kümmert, Hannover'de düzenlenen ve Almanya Birinci Televizyon Kanalı ARD’de yayınlanan elemede 'Home Is In My Hands' şarkısıyla finale yükseldi.



Finalde seyircilerin oylarıyla birinci olup Viyana biletini alan Kümmert, sonucun açıklanmasının ardından Eurovision Şarkı Yarışması’na katılmayacağını söyledi. Seyircilere desteklerinden dolayı teşekkür eden Kümmert, "Ben gerçekten bu seçimi kabul edecek durumda değilim" dedi. Kümmert, yarışmaya katılmama kararının gerekçesini açıklamadı.



Elemeyi 'Black Smoke' şarkısıyla ikinci sırada tamamlayan Ann Sophie’nin bu yarışmaya katılmak için daha uygun bir kişi olduğunu ifade eden Kümmert'in kararını sunucu Barbara Schöneberger ve salonda bulunan seyircilerin çabası da değiştiremedi.



Kümmert, bu kararının ardından ülkede birçok kişi tarafından eleştirildi. Mayıs ayında Viyana'da yapılacak olan Eurovision finalinde Almanya’yı ülke elemesinde ikinci olan 24 yaşındaki Ann Sophie temsil edecek.



Almanya, Eurovision Şarkı Yarışması’nı 1982 ve 2010 yıllarında kazanmıştı. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin