Final yapan diziyle ilgili bomba iddia: IŞİD tehdidi mi bitirdi?

TRT'deki yayın hayatı sona eren diziyle ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

Google Haberlere Abone ol
Final yapan diziyle ilgili bomba iddia: IŞİD tehdidi mi bitirdi?

TRT 1'de yayınlanan ve Mayıs ayında final yapan 'Kızılelma' dizisinin Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) tehdidi nedeniyle sona erdiği iddia edildi.



Başrollerinde Furkan Palalı, Pelin Akil ve Zeynep Eronat'ın yer aldığı, senaristliğini ve yönetmenliğini Osman Sınav'ın yaptığı dizi Milli İstihbarat Teşkilatı'nı (MİT) konu alıyordu.



Diziyle ilgili iddiaları Milliyet yazarı Tolga Şardan bugünkü köşesine şu yazısıyla taşıdı:



Kızıl Elma’yı IŞİD tehdidi mi bitirdi?



Suriye’deki iç savaşla birlikte yaşanan otorite boşluğunda El Kaide’nin çatısı altında doğan Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) insanlıkla bağdaşmayan eylemleri tüm hızıyla sürüyor.



Uzmanların, ‘halen bölgenin en tehlikeli terör örgütü’ değerlendirmesini yaptığı radikal İslami terör örgütü IŞİD, Musul’u ele geçirdikten sonra Kürtlerin yoğun olarak bulunduğu Kobani bölgesini hedefe aldı.



Bölgeden gelen haberlerde IŞİD’in büyük bir silahlı güçle Şanlıurfa’nın hemen karşısında yer alan, Suriye topraklarındaki Kobani’ye saldıracağı ve PYD unsurlarının bulunduğu yerleşim alanlarını kontrolü altına alacağı bilgileri yer alıyor.



IŞİD, son olarak Musul’da yaşayan Hristiyanlar’a “kenti terk et” çağrısı yapmaya başladı. Kentteki Süryani Katolik Metropolitlik Merkezi, örgüt elemanlarınca ateşe verildi. Tüm Hristiyanları din değiştirmeye zorlayan örgütün, Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin’e ait köşkleri ‘işkence merkezi’ olarak kullanmaya başladığı bölgeden gelen haberler arasında.



IŞİD’in rehin aldığı Alevi, Şabak ve Ezidi Kürtlere işkenceler yaptığı, Müslümanlığı kabul etmeyenleri öldürdüğü iddia ediliyor. 



Yazının tamamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin