FİLİSTİN OTELİNİN BOMBALANMASI SONUCU YARALANAN GAZETECİLERDEN BİRİ ÖLDÜ

ABD bombardımanı sonucu vurulan, gazetecilerin kaldığı Filistin Oteli´nde yaralanan Reuters´ın Ukraynalı fotomuhabiri yaşamını yitirdi.

Google Haberlere Abone ol
FİLİSTİN OTELİNİN BOMBALANMASI SONUCU YARALANAN GAZETECİLERDEN BİRİ ÖLDÜ

Filistin Oteli'nin vurulması yaklaşık bir aydır bölgeden yayın yapan SKY TV'nin Bağdat muhabirini ağlattı.



Otelin vurulmasından sonra yaptığı ilk canlı telefon bağlantısında, konuşmasını "kusura bakmayın kendimi güvenli bir yere almak zorundayım" diyerek kesen David Chater, görüntülü ikinci bağlantıda olayı anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.



Deneyimli savaş muhabiri, ABD güçlerinin Filistin Oteli'nde batılı gazetecilerin kaldığını çok iyi bildiklerini savunurken, "Bunu niye yaptıklarını anlamak çok güç" dedi.



Chater, Merkez'deki spikerin "Otelin bir katından keskin nişancı ateşiyle karşılaşıldığı için bu yapılmış olabilir mi?" şeklindeki sorusu üzerine de, "Kesinlikle hayır, otelden ateş açılsa biz bunu mutlaka duyardık, çatışmayı izliyorduk" yanıtını verdi.


Pentagon'dan bir yetkili yaptığı açıklamada Iraklı keskin nişancıların Filistin Oteli civarında pusu kurdukları öne sürmüş, ancak ABD askeri noktaları hedef almasına rağmen nişancılar sivil bölgelere yerleşirse buraların da meşru hedefler haline geleceğini de sözlerine eklemişti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin