Fidyeci siber korsanlar en fazla Türkiye'ye saldırdı!

Türkiye'de siber saldırıya uğrayan insanlar arasında fidye saldırısına maruz kalanların oranı yüzde 7,93 oldu.

Google Haberlere Abone ol
Fidyeci siber korsanlar en fazla Türkiye'ye saldırdı!

Fidyeci siber korsanlar en fazla Türkiye, Japonya, Vietnam ve Hindistan'a saldırdı. Kaspersky Lab'in fidye yazılımı tehditleri hakkında yayınladığı yıllık rapordan derlenen bilgilere göre, fidyeci siber korsanlar Nisan 2016-Mart 2017 döneminde en fazla Türkiye'ye saldırırken, Türkiye'de siber saldırıya uğrayan insanlar arasında fidye saldırısına maruz kalanların oranı yüzde 7,93 oldu.



Sıralamada Türkiye'yi yüzde 7,52 ile Vietnam, yüzde 7,06 ile Hindistan, yüzde 6,62 ile İtalya, yüzde 6,25 ile Bangladeş ve yüzde 5,98 ile Japonya takip etti.



Raporda dikkati çeken bir diğer nokta ise, 2015-2016 yılındaki sıralamada yer almayan Türkiye, Bangladeş, Japonya, İran ve İspanya yüzde 5’i aşan oranlarla listeye bu sene giriş yaptı.



İlk on ülke içerisinde önceki rapor dönemine göre en çok artış yaşayan ülkeler ise Japonya, Türkiye ve Vietnam oldu. İstatistiklere göre, bu ülkeler 2016-2017 döneminde Crysis ve Locky adlı fidye yazılımı ailelerine bağlı artış yaşadılar.



"ANTİVİRÜS PROGRAMLARININ "SİSTEM İZLEYİCİ" FONKSİYONLARINI AÇIK OLMALI"



Rapora göre bilgisayar kullanıcıları fidyeci "hacker"lardan korunmak için verilerini düzenli olarak depolamalı ve kullandıkları antivirüs programlarının "Sistem İzleyici" fonksiyonlarını açık tutmayı unutmamalı. 



Rapora ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kaspersky Lab Türkiye Genel Müdürü Ivan Romashko, fidye yazılımı WannaCry salgınının da gösterdiği gibi, bu tür zararlı yazılımların sıradan kullanıcılara olduğu gibi şirketlere de zarar verebildiğini söyledi.



Korunmak için yazılımları güncel tutarak güvenilir bir koruma çözümü kullanmanın yeterli olacağını belirten Romashko, "Mobil fidye yazılımlarında 2017’nin ilk çeyreğinde bir patlama yaşandı ve bir önceki çeyreğe kıyasla 3,5 kat artışla 218 bin 625 mobil Truva atı fidye yazılımı kurulum paketi tespit edildi. Bunun ardından, faaliyetlerde söz konusu iki yıllık dönemin ortalamasına doğru bir düşüş görüldü. Bu küçük rahatlamaya rağmen, suçlular gelişmiş finans ve ödeme alt yapısına sahip ülkeleri hedef almaya ve mobil tehdit ortamı kullanıcıları endişelendirmeye devam ediyor." açıklamasında bulundu.



 


Etiketler saldırı türkiye
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin