Festivalin son konuğu Şebnem Bozoklu oldu!

Ünlü oyuncu deneyimli yapımcının düzenlediği festivale katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Festivalin son konuğu Şebnem Bozoklu oldu!

Madrid TAİ Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde yapımcı Elif Dağdeviren'in düzenlediği Cinema of Turkey akademik film festivali son gününde 'Soğuk' filminde 'Fincan' karakterini canlandıran Şebnem Bozoklu'yu ağırladı.



Etkinliğin son gününde Yılmaz Erdoğan'ın yönettiği Kelebeğin Rüyası ve Uğur Yücel'in Anton Chejov'un "Üç Kız Kardeş" adlı yapıtından esinlenerek yazdığı ve yönettiği Soğuk adlı film tanıtıldı. 



Sinema gösteriminin ardından düzenlenen akademik söyleşiye konuk olan ve canlandırdığı Fincan karakteriyle beğeni toplayan Şebnem Bozoklu, filmin çekim aşamasını ve yaşadıklarını izleyicilerle paylaştı. 



Bozoklu, on yıllık bir çalışmanın sonucunda hayata geçirilen filmin çekim öncesi hazırlıklarının bir buçuk yıl sürdüğünü ve çekim aşamasında zorlu ancak çok keyifli bir çalışma gerçekleştirdiklerini anlattı.



"Kocaman karlarla kaplı bembeyaz bir düzlüğün ortasında -40 dereceye varan hava koşullarında çekim yaptık. Birbirimizden başka hiç kimse hiç birşey yoktu bu sayede birlikte daha çok zaman geçirme fırsatı bulduk. Çok keyifliydi” diyen Şebnem Bozoklu çekimler öncesi hazırlıklarını öğrenciler ve akademisyenlerle paylaştı. 



Açılışını Berlin'de yapan Soğuk birçok festivale katıldı. En iyi film, en iyi görüntü yönetmeni gibi birçok dalda ödül alan filmin Türkiye'de bazı kesimin beğenisini toplarken diğer bir kesiminse neredeyse nefretini topladığını dile getiren Bozoklu, "Bu çok normal. Anadolu, birçok farklı kültürden insanın bir arada yaşadığı bir yer. Ama eleştirilere baktığımda Uğur Yücel kadınlara yer vermemiş deniyor. Oysa Uğur bey tam anlamıyla gerçeği yansıttı. Çekimler başlamadan önce çalışmalarıma katkı sağlaması açısından bizden önce oraya giden prodüksiyon ekibinden benim için orada yaşayan kadınların fotoğraflarını çekip bana iletmelerini istemiştim. Çünkü bilmem öğrenmem gerekiyordu. Ancak on gün boyunca etrafta bir tek kadın göremeyen arkadaşlarım isteğimi gerçekleştiremedi. Yani gerçek hayatta da o bölgede kadınları göremiyorsunuz" dedi. 



Söyleşi sonrasında soruları yanıtlayan Şebnem Bozoklu, "Benim bir karakteri canlandırırken onu benimsemem ya da sevmem için onda kendimden birşeyler bulmaya ihtiyacım yok. Filmin ve karakterin insani yanının bana dokunması yeterli" dedi.



Hem drama hem komedi türünde yapımlarda yer alan Şebnem Bozoklu hangi türü canlandırmaktan daha çok keyif alıyorsunuz sorusuna "komediyi daha çok seviyorum" şeklinde yanıt verdi.



Önümüzdeki günlerde hem komedi hem de dram türünde üç farklı projeyle karşımıza çıkacağını açıklayan Bozoklu söyleşi sonrası öğrencilerle hatıra fotoğrafları çektirdi. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin