Fenerbahçe'den dev kitlesel kaynak oluşturma projesi!

Ali Koç, FENER OL kampanyasını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Fenerbahçe'den dev kitlesel kaynak oluşturma projesi!

Fenerbahçe Başkanı Ali Y. Koç, kulübü sürdürülebilir finansal bağımsızlığına kavuşturacak dev kitlesel kaynak hareketi FENER OL, Fenerbahçe TV’de yaptığı açıklamayla kamuoyuna duyurdu. Fenerbahçe tarihinin en karanlık günlerinden biri olan 4 Nisan tarihinde başlatılan FENER OL, modern spor tarihinde bugüne kadarki en büyük kitlesel kaynak oluşturma projesi olma özelliğini taşıyor. Bu harekete destek vermek isteyen taraftarlar kulübün resmi sitesindeki kampanya sayfasında (www.fenerbahce.org/fenerol) yer alan ödeme şekillerinden (kredi kartı, banka hesaplarına havale veya EFT, PTT Posta çeki, SMS ile) katkıda bulunabilecek.





Ali Y. Koç projeye ilişkin, “Fenerbahçe’nin yaşadığı en karanlık günlerin birinde, aydınlık geleceğimize giden hareketi başlatıyoruz. Bundan tam 1462 gün önce 4 Nisan 2015’te Fenerbahçe’nin 40 canını taşıyan takım otobüsümüze Rizespor Deplasmanı dönüş yolunda kurşunlandı. Bu hain plan hedefe ulaşsaydı dünya spor tarihinin de en kara günlerinden biri olacaktı. Bu karanlık olayın unutulmaması ve açıklığa kavuşması adına bu 4 Nisan günü Fenerbahçe simsiyahtı. Fenerbahçe tarihinin yaşadığı en karanlık günlerden birinin yıldönümünde özellikle seçtiğimiz bu tarihte daha aydınlık yarınlarımız için yola çıkıyoruz.



4 Nisan artık bağımsız yarınlarımız için hep birlikte yazacağımız hikâyenin ilk günü” şeklinde konuştu.



Fenerbahçe Başkanı Ali Y. Koç, kulübün sürdürülebilir mali bağımsızlığına yönelik oluşturulan FENER OL kitlesel kaynak oluşturma projesinin detaylarını Fenerbahçe TV’deki konuşmasında paylaştı.



Dünya spor tarihinde bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük kitle kaynak projesi olan FENER OL’U bir taraftar hareketi olarak tanımlayan Ali Y. Koç, “Fenerbahçe’nin yaşadığı en karanlık günlerin birinde, aydınlık geleceğimize giden hareketi başlatıyoruz. FENER OL Fenerbahçe Spor Kulübü’nün içinde bulunduğu mali sıkıntıyı aşarak gerçek ekonomik özgürlüğüne kavuşturmak için attığımız tasarladığımız en önemli projelerimizden biri” dedi.



'4 Nisan Bağımsız Yarınlarımız İçin Hep Birlikte Yazacağımız Hikâyenin İlk Günü'



Fenerbahçe Spor Kulübü’nün tarihindeki en karanlık günlerden birinde başlatılan projenin öncesinde dikkat çekmek adına kulüp Fenerium’ları kapattı, FBTV ve Fenerbahçe Radyosu’nun yayını kesti, sosyal medya hesapları, resmi web sitesi, Alex de Souza ve Lefter Küçükandonyadis heykellerini kararttı.



4 Nisan tarihiyle ilgili olarak konuşan Ali Y. Koç “4 Nisan 2015’de Fenerbahçe’nin Rizespor deplasmanı dönüşü, 40 canını taşıyan takım otobüsü kurşunlandı. O kara günde, Fenerbahçe’nin canına kıymak istendi, varlığına kast edildi. Biz bir 4 Nisan’da yok edilmek istendik ama bir başka 4 Nisan’da hep birlikte yeni bir tarihi yazmak için bir aradayız. 4 Nisan artık bağımsız yarınlarımız için hep birlikte yazacağımız hikayenin ilk günü” dedi.



'Dünyaya örnek olacak'



Ali Y. Koç, “Fenerbahçe Spor kulübü olarak yakın tarihimizde ilk kez bu kapsamda bir finansal destek kampanyası gerçekleştiriyoruz. Kampanyamızın sonuçlarının dünyada bir spor kulübünün gerçekleştirdiği en başarılı örnek olacağına inanıyorum” dedi. Bu kampanyanın uzun vadeli bir stratejinin en önemli ayaklarından biri olduğunu vurgulayan Ali Y. Koç, yönetime gelmeleriyle birlikte hayata geçirdikleri 4 ayaklı stratejik planı şu şekilde özetledi: “Kısa vadede kulübü mali açıdan rahatlatacak tedbirleri ivedilikle uygulamak, kısa vadede kitlesel destek kampanyasıyla camiayı harekete geçirmek, orta ve uzun vadede en az 2 mümkünse 3 defa Şampiyonlar Ligi’ne gitmek ve geliştirilecek altyapı kültürü ve scouting yatırımlarıyla hem sportif hem de ekonomik açıdan kulübe katkı sağlayacak futbolcular yetiştirmek ve transfer etmek.”



Göreve geldiklerinden bugüne 140 milyon dolar kaynak yarattıklarının altını çizen Ali Y. Koç, kulübün geçmiş dönemlerden gelen ve yakın gelecekte karşılanması gereken yükümlülükleri için sıcak para girişine ihtiyacımız vardı. Yönetimi devraldığımızdan beri ana hissedar olarak kulübümüzün ve küçük hissedarlarımızın sermaye artışına katılımı, yönetim olarak şahsi kefaletlerimizle aldığımız düşük faizli kredi ve getirdiğimiz sponsorluklara 140 milyon dolarlık kaynakla acil ihtiyaçlarımızı karşıladık” şeklinde konuştu.



Kampanyanın bir diğer kritik amacına dikkat çeken Ali Y. Koç projedeki başarının Şampiyonlar Ligi katılımına büyük etki edeceğini belirterek UEFA ile gerçekleştirilmiş olan uzlaşma sözleşmesini gündeme taşıdı: “UEFA ile 2016’da yapılan ve 31 Mayıs’ta sona erecek FFP (Financial Fair Play) anlaşmasına göre kulübün 3 yıllık süreçte hem yıllık bazda hem de anlaşma süresinde uyması gereken 2 ayrı zarar seviyesi var. Buna göre 2016-2019 arasında futbol faaliyetlerindeki zararın 30 milyon Euro’yu geçmemesi gerekiyor. Ancak sezon başında göreve geldiğimizde iki yıllık zarar toplamı 90 milyon Euro idi. 31 Mayıs’a kadar 60 milyon Euro’luk farkı kapatmazsak UEFA yaptırımlarına maruz kalacağız. Kampanyamız başarılı olursa Avrupa kupalarına katılma hakkımızı kormuş olacağız dedi.”



'Vefa ve Fedakarlıkların En Büyüğünü Fenerbahçe Hak Ediyor'



Fenerbahçe’nin yükünü sırtlamak için 7’den 70’e tüm Fenerbahçelilerin tek yürek olması gerektiğini belirten Ali Y. Koç: “Vefa ve fedakarlıkların en büyüğünü hak eden Fenerbahçe’dir. Çorbada hepimizin tuzunun olması gereken, hep birlikte kayıtsız şartsız Fenerbahçe’ye FENER OL’ma günüdür” dedi. FENER OL, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün binlerce kişiyi bulan gönüllü organizasyonu aracılığıyla tüm Türkiye’ye yayılacak. İlk etapta 38 ilde 3000’in üzerinde gönüllü, kulübe yaratılacak kaynağın istikrarlı bir şekilde artması için çalışmalarını sürdürecek. Bu harekete destek vermek isteyen taraftarlar kulübün resmi sitesindeki kampanya sayfasında (www.fenerbahce.org/fenerol) yer alan ödeme şekillerinden - kredi kartı, banka hesaplarına havale veya EFT, PTT Posta çeki, SMS ile - katkıda bulunabilecek.



Fenerbahçe'den dev kitlesel kaynak oluşturma projesi!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin