Fazıl Say'dan 'dava' açıklaması

Fazıl Say, davası ile ilgili medyada çıkan haberlere açıklık getirdi.

Google Haberlere Abone ol
Fazıl Say'dan 'dava' açıklaması

Piyanist Fazıl Say adına açıklama yapan avukatı Meltem Akyol, ünlü sanatçının davası ile ilgili yapılan başvuruları Adalet Bakanlığı'nın redettiği yönünde çıkan haberleri yalanladı.



Açıklamada şöyle denildi:



"Yanlış algılanan ve toplumun yanlış bilgilendirilmesine neden olan bir hususu düzeltme ihtiyacı doğmuştur.



Yazılı ve görsel medyada,  Müvekkilim Fazıl Say hakkında açılan davada, gelinen son aşamada, Adalet Bakanlığı’nın,  tarafımızdan yapılmış bir başvuru talebini reddettiği ve müvekkilim hakkında olumsuz bir karar verdiği şeklinde ifadeler yer almaktadır.



Adalet Bakanlığı’na, İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi’nin itiraz talebimizin kabulü yönünde vermiş olduğu karara karşı, kanun yararına bozma talebi ile İstanbul 19. Sulh Ceza Mahkemesi hakimi başvurmuştur. Bu başvuru neticesinde Adalet Bakanlığı, kanun yararına bozma yoluna gidilmeyeceği yönünde bir karar vererek, dosyayı mahkemesine iade etmiştir. Bu aşamada tarafımızdan herhangi bir kanun yoluna başvurulmuş ve / veya başvurumuz reddedilmiş değildir. Bu nedenle, yazılı ve görsel medyada tarafımızdan yapılan bir başvurunun reddedilmiş ve müvekkilim hakkında tekrardan olumsuz bir karar verilmiş gibi ifade edilmesi kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesine neden olmaktadır.



Tüm kamuoyuna saygıyla duyurulur.



Fazıl Say vekili



Av. Meltem Akyol"


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin