Fatih Portakal'dan Beyaz'a: Vicdanı ne kadar rahat?

FOX Ana Haber sunucu Fatih Portakal, Beyazıt Öztürk'e sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Fatih Portakal'dan Beyaz'a: Vicdanı ne kadar rahat?

FOX Ana Haber sunucusu Fatih Portakal, telefonla bağlandığı Beyaz Show'da "Çocuklar ölmesin" dediği için yargılanan ve 1 yıl 3 aylık hapis cezası onanan öğretmen Ayşe Çelik'in, altı aylık bebeği Deran'la birlikte cezaevine girmesine, kişisel Twitter hesabından tepki gösterdi.



Twitter hesabından paylaşımda bulunan Fatih Portakal, isim vermeden Beyazıt Öztürk’ün yaşananlara sessiz kalmasını eleştirdi.



Portakal, şu ifadeleri kullandı:



“Show programında çocuklar ağlamasın, dediği için öğretmen Ayşe Çelik minik kızı Deran ile bilikte cezaevinde. 5 ay oradalar. Programın sunucusu hep suskun, vicdanı ne kadar rahat? Hukukun vicdanı katılaşmış, devletin vicdanı nasırlaşmış.”




Shov programında çocuklar ağlamasın, dediği için öğretmen Ayşe Çelik minik kızı Deran ile bilikte cezaevinde. 5 ay oradalar. Programın sunucusu hep suskun, vicdanı ne kadar rahat?Hukukun vicdanı katılaşmış, devletin vicdanı nasırlaşmış.


— fatih portakal (@fatihportakal) 22 Nisan 2018


Ne olmuştu?



Kanal D'de Beyazıt Öztürk’ün hazırlayıp sunduğu Beyaz Show programına 2015 yılında telefonla bağlanan Çelik, Güneydoğu kentlerinde yaşanan sokağa çıkma yasakları ve operasyon sırasında yaşananları anlatmıştı.



Operasyonların sona ermesini isteyen öğretmen Ayşe Çelik “Çocuklar ölmesin” demişti. Bu sözleri nedeniyle Ayşe Çelik hakkında 1 yıl 3 aylık hapis cezası verilmişti. Çelik’in avukatı aracılığıyla yaptığı itirazı karara bağlayan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi de Çelik’in cezasını onanmıştı. O dönemde henüz 2 aylık bir bebeği olan Ayşe Öğretmen’e verilen ceza yapılan başvuru üzerine 20 Nisan 2018’e ertelenmişti. Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı başvuru karara bağlanmayınca Çelik, geçen cuma günü bebeğiyle birlikte Diyarbakır Cezaevi’ne konulmuştu.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin