Faruk Bildirici'den Muhsin Akgün'e: Esnaflık başkadır, gazetecilik başka

İki isim, daha önce Twitter'da tartışma yaşamışlardı.

Google Haberlere Abone ol
Faruk Bildirici'den Muhsin Akgün'e: Esnaflık başkadır, gazetecilik başka

Hürriyet Gazetesi Okur Temsilcisi Faruk Bildirici, 'Asmalımescit’teki stüdyo' başlıklı yazısında, Hürriyet'in kadrolu foto muhabirleri Muhsin Akgün ve Emre Yunusoğlu'na eleştirilerde bulunmuştu. Bildirici, yazısında Muhsin Akgün'ün, Milliyet için çektiği fotoğrafı Ertuğrul Özkök'ün köşesinde yayınlamasının ardından, Hürriyet'in Milliyet'e 75 dolar ödemek zorunda kaldığını iddia etmişti.



Muhsin Akgün, Bildirici'nin yazısından bir süre sonra kişisel Twitter hesabından 75 dolarlık fotoğrafla ilgili açıklamalarda bulundu ve Faruk Bildirici'nin iddiasını ispata davet etti. Bildirici de, bugün yazısında Muhsin Akgün olayıının detaylarını açıkladı.



Faruk BİLDİRİCİ / HÜRRİYET



Hürriyet'in farkı



Hürriyet’te kadrolu: Öncelikle Hürriyet İnsan Kaynakları’na başvurdum; Muhsin Akgün’ün kadrolu olup olmadığını ve dışarıda iş yapması için izin verilip verilmediğini sordum. Hürriyet’te kadrolu eleman olduğu ve kendisine resmen verilmiş bir izin olmadığı yanıtını aldım.



Stüdyo kurmuş: “Muhsin Akgün Stüdyosu” adıyla bir stüdyo kurduğunu internet ve sosyal medyada açıkça yazıyordu.  Facebook’ta, stüdyonun Harbiye’deki adresini veriyor; Instagram’da hem kendi hesabında hem de stüdyo adına açtığı hesapta bu stüdyoda yaptığı işleri yayınlıyordu. Hatta o stüdyoda çekilen fotoğraflardan birinde de yine Hürriyet’ten bir grup foto muhabiri görünüyor. Bu da gösteriyor ki, Akgün’ün stüdyosu bilinen bir sır!



16 şirketle çalışıyor: Akgün, kendi adına kurduğu web sayfasında İKSV’den yayınevlerine, Doğuş Medya Grubu’ndan yapım ve menajerlik şirketlerine kadar 16 vakıf, şirket ve kurumun adını veriyor ve bunlarla “halen çalışmakta olduğunu” yazıyordu. “Doğan Medya Grubu” da bu kuruluşlardan biri olarak geçiyordu.  Fakat kendisine e- posta göndermemden sonra bu cümleyi sildi. Akgün gizlemek istese de ben zaten o sayfanın ekran görüntüsünü almıştım.



Özpetek-Büyüküstün fotoğrafı: Milliyet Sanat dergisinin Mart 2017 sayısında yayınlanan Ferzan Özpetek-Tuba Büyüküstün fotoğrafı, 18 Mart’ta Hürriyet’te Ertuğrul Özkök’ün köşesinde de yayınlandı. Milliyet Sanat dergisinde fotoğrafları çekenin ismi İbrahim Akgün olarak verilmiş! Ama Milliyet internet sitesinde 3 Mart’ta yayınlanan haberde fotoğrafı Muhsin Akgün’ün çektiği yazıyor. Nitekim Instagram’da Muhsin Akgün’ün kendi hesabında, Muhsin Akgün Stüdyosuhesabında ve Ferzan Özpetek’in hesabında fotoğrafları Muhsin Akgün’ün çektiği belirtilmiş. Dahası Hürriyet’in fotoğraf arşivine de öyle kaydedilmiş! Bu durumda Muhsin Akgün’ün ID İletişim aracılığıyla ücreti karşılığında çektiği fotoğrafın kadrolu olduğu gazetesi Hürriyet’te “Milliyet Sanat” imzasıyla yayınlandığı net.



Yazının devamını BURADAN okuyabilirsiniz.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin