Facebook yeni 'odaları'nı açtı

Sosyal medya devi, yeni uygulamasını kullanıcılarına sundu.

Google Haberlere Abone ol
Facebook yeni 'odaları'nı açtı

Facebook, kullanıcıların ilgilendikleri konular ile kendilerine bir alan oluşturmalarını sağlayan Rooms uygulamasını kullanıma sundu. 



Rooms, kullanıcılara ve ilgi alanlarına özel, benzersiz bir yer oluşturulmasını sağlayan bir araç olarak Facebook Creative Labs tarafından geliştirildi.

 

Rooms uygulamasında kullanıcılar bir konu seçip, görünümünü düzenleyip, bir kullanıcı adı seçip, kendilerine katılmaları için başkalarını da davet edebiliyorlar. Rooms uygulaması şu yenilikleri getiriyor:



·         Kullanıcılar 'Bir konu seçin' ile seçtiği konuya kendileri kadar ilgi duyan başka insanlar için bir mekan yaratabilirler.



·         'Görünümü düzenleyin' seçeneği ile 'Beğen' tuşundan arka plan görseline kadar mekan kullanıcıların kendi odası haline getirilebiliyor.



·         'Kullanıcı adınızı seçin' seçeneği ile her oda için farklı bir kullanıcı adı seçilip, ister gerçek olsun ister hayal gücü kullanılabiliyor.



·         'Başka insanları da davet edin' seçeneği ile kullanıcılar, diğer kullanıcıları odalarına fotoğraf, video ve yazı paylaşmaya davet edilebiliyor.



·         'Sesler' seçeneği ile kullanıcıların 'Beğen' tuşuna her tıkladıklarında duyabilmeleri için, 50'den fazla ses efekti seçilebiliyor.



·         'Aktivite panosu' ile uygulamada geçirilen zaman, mesajlar, yorumlar ve bir önceki haftanın beğenileri de dahil olmak üzere kullanıcıların odasındaki aktiviteler sürekli takip edilebiliyor.



·         'Bildirimleri kontrol edin' ile kullanıcılar katıldığı odada yapılan paylaşımları telefonlarına gelen mesajla haberdar edilebiliyor. Ayarlar kısmından bildirimler açıp kapatılabiliyor.



Şu anda İngilizcenin yanı sıra İspanyolca, Fransızca ve Almanca dil desteği bulunan Rooms, iOS işletim sistemli cihazlarda kullanılabiliyor. Facebook, uygulamanın başka dillerde kullanılması için de çalışmalarını sürdürüyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin