Eylül'de futbol gündemi de hareketli geçti! İşte, en konuşulan kulüp ve futbolcu!

MTM, Eylül ayı içinde spor medyasında en çok konuşulan olayları derledi.

Google Haberlere Abone ol
Eylül'de futbol gündemi de hareketli geçti! İşte, en konuşulan kulüp ve futbolcu!

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) için spor haberlerini analiz eden Medya Takip Merkezi (MTM), Eylül ayı raporunu açıkladı.



Araştırmaya göre, ayın en çok konuşulan spor kulübü Galatasaray olurken, başkan Ünal Aysal ve İtalyan teknik direktör Prandelli spor basınında öne çıkan isimler oldular. Ayın en çok konuşulan futbolcular sıralamasında ise Fenerbahçeli Emre Belözoğlu ilk sırada yer edindi.



MTM’nin araştırmasına göre, Eylül ayının en çok konuşulan spor kulübü 76 bin 223 haberle Galatasaray oldu. Transferin son gününde Goran Pandev, Blerim Dzemaili ve Tarık Çamdal’ı renklerine bağlayan sarı – kırmızılı kulüp, sezona zengin bir kadro ile başladı. Fenerbahçe ile oynanan Süper Kupa maçında yaşanan olaylar nedeniyle Tahkim Kurulu’ndan 1 maçlık seyircisiz oynama cezası alan Galatasaray, yaptığı sert açıklamayla sporun gündeminde kaldı. Galatasaray, forma sponsoru için iki ayrı firma ile anlaşırken, Türk Telekom Arena'da 4. Yıldız konsantrasyonu için organizasyon düzenledi.  Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ın Galatasaray Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu'nda aday olmayacağını açıklaması, sarı – kırmızılı kulüp ile ilgili çıkan haberlerin artmasını sağladı.



MTM’nin aynı araştırmasına göre ayın en çok konuşulan bir diğer spor kulübü 61 bin 564 haberle Fenerbahçe oldu.  Sarı – lacivertli kulüp, ligin ikinci haftasında Trabzonspor ile karşılaştığı ligin ilk derbisiyle gündeme gelirken; yıllık ortalama 325 bin forma satarak Avrupa’nın en çok forma satan 11’inci takımı olduğunu açıkladı. Ağustos ayında Fenerbahçe'de Abdullah Kiğılı ve Ahmet Özokur'un yönetimi kurulu üyeliğinden istifa etmesi de ayın dikkat çekici gelişmeleri arasında yer aldı.



Eylül'de futbol gündemi de hareketli geçti! İşte, en konuşulan kulüp ve futbolcu!



 



 



 



 



 



 



 



 



 



Ünal Aysal aday olmayacağını açıklamasıyla aya damga vurdu



MTM’nin araştırmasına göre, ayın en çok konuşulan spor yöneticisi Galatasaray Başkanı Ünal Aysal oldu.  Ünal Aysal, sarı-kırmızılı kulübün olağanüstü seçimli genel kurulunda başkanlığa aday olmayacağını açıklamasıyla taraftarları şaşırttı.  Ahmet Cömert Boks Turnuvası final karşılaşmasında şampiyon olan Fenerbahçeli sporcuya ödülünü takdim etmesiyle takdir toplayan Aysal, Brezilyalı futbolcu Felipe Melo’yu koruyan sözleriyle de basında konuşuldu.



MTM’nin araştırmasına göre, ayın en çok konuşulan bir diğer spor kulübü yöneticisi Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım oldu. Havalimanında Trabzonsporlu bir taraftar ile kavga ettiği ile ilgili çıkan haberlerle gündeme gelen Yıldırım’ın, Galatasaraylı oyuncu Felipe Melo ile ilgili açıklamaları da uzun süre konuşuldu.



5 Şubat 1998'den beri başkanlık yapan ve kulüpte ‘en uzun süre görev yapan başkan' unvanını elde eden Yıldırım, Eylül ayında kızı Yaz’ın 1. yaş gününü Fenerbahçeli idareciler ve sarı – lacivertli oyuncularla kutladı.



Eylül'de futbol gündemi de hareketli geçti! İşte, en konuşulan kulüp ve futbolcu! - Resim : 2



 



 



 



 



 



 



 



 



 



Ayın en çok konuşulan teknik direktörü Cesare Prandelli oldu



MTM’nin yaptığı aynı araştırmaya göre; ayın en çok haber olan teknik direktörü Galatasaray’ın İtalyan çalıştırıcısı Cesare Prandelli oldu. Ligde Eskişehirspor ile berabere kalıp, Balıkesirspor’a yenilen ve Şampiyonlar Ligi’nde de Anderlecht ile sahasında beraber kalarak eleştiri oklarını üzerine çeken Prandelli, kendisi hakkında çıkan haberlerle spor gündemine damga vurdu.



Araştırmaya göre ayın en çok konuşulan bir diğer teknik direktörü A Milli Takımın hocası Fatih Terim oldu. Eylül ayında oynanan Danimarka maçı kadrosuna Volkan Demirel’i almamasıyla gündeme gelen Terim,  kadroya neden almadığı ile ilgili açıklamalarda bulunmasıyla da haberlere konu edildi. Eylül ayında A Milli Futbol Takımı’nın İzlanda karşısında aldığı 3-0'lık yenilgi sonrası eleştirilen Fatih Terim, ayın en çok konuşulan diğer teknik direktörü oldu.



Eylül'de futbol gündemi de hareketli geçti! İşte, en konuşulan kulüp ve futbolcu! - Resim : 3



 



 



 



 



 



 



 



 



 



Ayın en çok konuşulan oyuncusu Emre Belözoğlu…



MTM’nin raporuna göre, ayın en çok konuşulan futbolcusu 10 bin 673 haberle Fenerbahçeli Emre Belözoğlu oldu. İtalya'da düzenlenen “Barış için Dinlerarası Diyalog” maçına katılmasıyla gündeme gelen Tecrübeli futbolcu, ay içinde 34. yaşına bastı. Fenerbahçe'nin Gaziantepspor ile karşılaştığı maçta takım arkadaşı Emenike ile tartışan Emre Belözoğlu, ay genelinde spor basının en fazla ilgisini çeken oyuncuydu. Emre’yi 9 bin 726 haberle Galatasaray’ın Brezilyalı futbolcusu Felipe Melo, 8 bin 321 haberle de Emmanuel Emenike takip ettiler.



Eylül'de futbol gündemi de hareketli geçti! İşte, en konuşulan kulüp ve futbolcu! - Resim : 4



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin