Evrensel gazetesi yöneticileri hakim karşısına çıktı!

Evrensel gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten iddiasıyla hâkim karşısına çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Evrensel gazetesi yöneticileri hakim karşısına çıktı!

Evrensel gazetesi İmtiyaz Sahibi Arif Koşar ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Vural Nasuhbeyoğlu ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten iddasıyla hakim karşısına çıktı. Nasuhbeyoğlu mahkemedeki savunmasında “Yargılandığımız Ali İsmail Korkmaz’ın avukatlarının Erdoğan’a dair açıklamasına yer vermeseydik o zaman suç işlemiş olurduk” dedi.



İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen dava öncesi çok sayıda gazeteci, meslek örgütleri ve siyasi parti yöneticileri gazetemize destek destek için Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne geldi.  



Gazetemize açılan ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret’ davasında; TGS Genel Başkanı Uğur Güç, HDK Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel, HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, DİSK/Gıda- İş Genel Başkanı Seyit Aslan, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, EMEP MYK üyesi Levent Tüzel, EMEP İstanbul İl Başkanı Güven Gerçek, Gazetemiz Yazarı Ceren Sözeri, RSF Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, Birgün Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Berkant Gültekin, İmralı Heyeti Üyesi Ceylan Bağrıyanık, EHP İstanbul İl Başkanı Özge Akman, Sanatçı Pınar Aydınlar, Evrensel ve Hayat TV çalışanları gazetemize destek için İstanbul Adliyesi’ndeydi.



‘HABERİMİZİN ARKASINDAYIZ’



Mahkemede savunmasını yapan Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Vural Nasuhbeyoğlu Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesine atıfta bulunarak “Yargılandığımız Ali İsmail Korkmaz’ın avukatlarının Erdoğan’a dair açıklamasına yer vermeseydik o zaman suç işlemiş olurduk. TGC Türkiye Gazetecilerinin Hak Ve Sorunluluk Bildirgesi, gazetecinin gerçeği yansıtma sorumluluğuna işaret eder. Bunun gereğini yaptık. Haberimizin arkasındayım” dedi. 



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin